EXCLUSIV  Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, negocieri cu mandatul pe masă. UPDATE: Surse PNL - cele două variante pentru prezidențiale

Inquam Photos/ George Călin
Inquam Photos/ George Călin

Se joacă cu mandatul pe masă! 

UPDATE: Surse PNL arată că au rămas două variante de lucru: ca primul tur al alegerilor prezidențiale să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie. Decizia finală va fi luată marți.

----

Surse politice vin să confirme că PNL vrea alegeri prezidențiale în decembrie, așa cum au fost și declarațiile din spațiul public, dar PSD, prin vocea liderului și premierului Marcel Ciolacu a spus clar ”NU”. Mai mult, conform unor surse, Marcel Ciolacu ar fi amenințat că-și depune mandatul dacă alegerile prezidențiale nu sunt în septembrie. Miniștrii PNL nu vor semna actul normativ. 

Social-democrații ar vrea alegeri în septembrie pentru că au acumulat capital politic, dar și pentru că pot ține guvernarea în frâu până atunci, spun surse politice. Însă, cum situația financiară a statului, în ciuda tuturor declarațiilor nu excelează, PSD-ul ar urma să piardă procente semnificative până în decembrie. 

De cealaltă parte, liberali susțin că vor mai mult timp pentru campania electorală, să-l crească pe Nicolae Ciucă în intenție de vot pentru Cotroceni. Se pare că-n PNL se discută inclusiv ca, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu ar putea obține o funcție externă după încheierea mandatului, acesta să fie numit la conducerea PNL. Decizia finală ar urma să fie luată în 3 iulie. 

Între timp, se pare că există o grupare în PNL care discută inclusiv cu un candidat independent pentru prezidențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel