Marea absentă de la Congresul PSD, Gabriela Firea, primul mesaj

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Este prima reacție a Gabrielei Firea după ce nu a mers la Congresul PSD. 

Gabriela Firea a fost înlăturată de Marcel Ciolacu de la conducerea partidului. În echipa lui Marcel Ciolacu pentru președinția PSD nu s-a mai regăsit Gabriela Firea. ”Rămâne președinte PSD București” a fost argumentul care se pare că nu a mulțumit-o pe Gabriela Firea al cărei scaun la Congresul PSD a rămas gol. 

Se consideră că aceasta a fost marea absență de la Congresul PSD. 

Nu e prima oară când Gabriela Firea este nemulțumită de actuala conducere a partidului. Să nu uităm momentul în care Marcel Ciolacu, aflat pe scenă lângă Nicolae Ciucă, afirma că atât Gabriela Firea, cât și Sebastian Burduja au șanse egale la Primăria Municipiului București. Atunci, candidatul încă se juca. ”Ce urât” a fost surprinsă Gabriela Firea spunându-i lui Paul Stănescu. Apoi a fost ales un candidat independent, retras în cele din urmă, și cei doi anterior numiți - Gabriela Firea și Sebastian Burduja- au ajuns candidați separați. Nu au câștigat nici unul, nici altul Primăria Municipiului București. În spirit de glumă, putem spune că a avut dreptate Marcel Ciolacu. 

Vezi aici: Firea, singura care nu a râs la ”șansele egale” cu Burduja. ”Ce urât” îi mărturisește lui Stănescu, într-un video transmis de Digi24

În noua conducere a PSD, Marcel Ciolacu l-a preferat pe Daniel Băluță, primar al Sectorului 4, în locul Gabrielei Firea. Daniel Băluță a câștigat pentru a treia oară Primăria Sectorului 4, cu un procent de peste 60% din voturi. 

Așa arată echipa lui Marcel Ciolacu la șefia PSD: 

Amintim că Gabriela Firea este și europarlamentar PSD. 

Prima reacție a acesteia, după Congresul PSD la care nu a participat, este un citat: ”Nimic nu este pierdut atât timp cât credința este în picioare, cât sufletul nu abdică și capul se ridică din nou”. 

Marcel Ciolacu a eliminat nume grele din vechea conducere PSD

Vă prezentăm cele mai importante schimbări și rocade care au loc la nivelul conducerii PSD.

Astfel, probabil cea mai importantă schimbare este eliminarea Gabrielei Firea din conducerea PSD. Ea este înlocuită din funcția de prim-vicepreședinte cu Daniel Băluță. De altfel, aceasta și lipsește de la Congresul PSD. 

Marcel Ciolacu va avea doi prim-vicepreședinți: Sorin Grindeanu, care își păstrează funcția și primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

De asemenea, Mihai Tudose îi ia locul lui Vasile Dîncu în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Dîncu va ocupa funcția de vicepreședinte în domeniul Afacerilor Europene. 

În organigramă apar și două noi funcții la nivel de vicepreședinți pe regiuni. Astfel, au fost introduse regiunile sud-est, acolo unde vicepreședinte va fi Ionuț Florin Pucheanu și regiunea nord-este, acolo unde vicepreședinte va fi Dragoș Benea. 

Locul lui Daniel Băluță pentru regiunea București-Ilfov îi revine lui Marian Neacșu.

Victor Negrescu este înlocuit din funcția de de vicepreședinte pentru regiunea centru cu Dumitrița Gliga. 

Titus Corlățean dispare total din organigrama de conducere. El este înlocuit din funcția de vicepreședinte pe regiunea de sud cu Corneliu Ștefan. 

Schimbările nu se opresc aici! Citește continuarea>>>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel