EXCLUSIV  Marea absență din turneul lui Iohannis în Africa / video

Presidency.ro
Presidency.ro

Klaus Iohannis a făcut o vizită istorică în Africa, după mulți ani de când România a lăsat deoparte această zonă.

Președintele României a reintrodus Africa în circuitul politic, din păcate... nu și economic. Klaus Iohannis nu a luat acolo, în turneu, niciun om de afaceri. Despre acest subiect au vorbit Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră”.

Marea absență de lângă Iohannis în turneul lui din Africa: omul de afaceri. Orice om de afaceri, nu unul anume

„Eh... economic... Oamenii de afaceri au vreo problemă în a face afaceri cu Africa? N-au. Unii au și încercat să facă afaceri cu Africa, dar statul de drept i-a băgat la pușcărie. Și cred că s-au lăsat de asta, dar nu știu sigur dacă s-au lăsat. Erau câțiva, Tender fiind unul dintre ei. Mai era și Radu Mazăre. Acum e la pușcărie. Alții nu știu ce au mai pățit, unii se mai ascund prin alte țări, cum ar fi Frank Timiș sau Buzăianu”, a zis Mugur Ciuvică.

„Iohannis s-o fi gândit... „băi, nene, să mai bag niște oameni de afaceri la pușcărie? Mai bine nu... lasă-i să stea liniștiți în România””, a mai spus Mugur Ciuvică.

„Aaa... în sfârșit... am înțeles! Știam că dacă vă voi întreba pe dumneavoastră, îmi veți da răspunsul. Deci președintele a plecat fără fir de om de afaceri în Africa tocmai pentru ca oamenii de afaceri să nu ajungă la pușcărie, așa cum s-a întâmplat până acum”, a zis Bogdan Chirieac.

„... Sau să trebuiască să emigreze, să se ascundă...”, a continuat Mugur Ciuvică în stilul său caracteristic.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Ovidiu Tender a fost condamnat în 2015, în Dosarul RAFO-Carom. Pe data de 8 iunie, a primit pedeapsa de 12 ani și 7 luni de închisoare. În 2019, a fost eliberat condiționat din pușcărie, după executarea efectivă a 4 ani și 5 luni din pedeapsă, adică fracția legală de 1/3 în cazul deținuților cu vârsta de peste 60 de ani. Presa l-a numit „un adevărat stăpân într-o țară din Africa”. Cu o prietenie foarte apropiată de un alt om de afaceri cu trecut controversat, adică Frank Timiș, Ovidiu Tender și-a ațintit privirea asupra bogățiilor din Africa de Vest.

Aceștia nu sunt singurii care au încercat să facă bani din economiile africane, acolo, unde, pe vremuri, românii erau foarte bine primiți. De asemenea, Nicolae Bogdan Buzăianu și nepotul lui, Dragoș Buzăianu, au avut afaceri în Africa. De asemenea, Africa nu îi este străină nici lui Radu Mazăre care astăzi se află în penitenciar, unde execută o condamnare de nouă ani de închisoare primită într-un dosar, în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia. Madagascar, a patra insulă ca mărime din lume, era destinaţia preferată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, pentru fuga sa din ţară şi solicitarea azilului politic. A fost atât de încântat de cele întâlnite în prima sa vizită din 2011, încât a petrecut Paştele din 2012 tot acolo, împreună cu mama sa. Ulterior, el a anunţat că a cumpărat un teren în Madagascar pentru a construi bungalowuri şi un restaurant.

VEZI ȘI: Tandem Ciucă - Ciolacu la alegerile din 2024. Previziunea lui Ciuvică / video - https://www.dcnews.ro/tandem-ciuca-ciolacu-la-alegerile-din-2024-previziunea-lui-ciuvica-video_938170.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel