Marea Britanie a întrecut România la numărul de tineri șomeri și fără educație

tanar pe strada
tanar pe strada

Marea Britanie a devenit una dintre ţările occidentale cu o rată importantă a tinerilor fără loc de muncă şi fără educaţie, potrivit unei analize a performanţei tinerilor în Europa, "o situaţie mai rea decât în România şi Bulgaria", comentează The Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

Doar patru state din Uniunea Europeană (UE), şi anume Portugalia, Spania, Italia şi Malta, au avut, în 2008, o rată mai mare de tineri fără educaţie şi fără experienţă de muncă, iar 12 ţări din Uniune au depăşit Marea Britanie în decurs de cinci ani, între care Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Irlanda. "Până şi România şi Bulgaria au depăşit, acum, Marea Britanie în privinţa proporţiei de tineri cu o educaţie decentă şi şanse de a obţine un loc de muncă", afirmă publicaţia, referindu-se la un studiu european.

Aproape unul din cinci băieţi britanici în vârstă de 18 ani şi una din şase fete sunt şomeri şi fără educaţie. Pe de altă parte, potrivit datelor Departamentului pentru Muncă şi Pensii, 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie nu au muncit nici măcar o singură zi în viaţa lor. Dintre aceste persoane, 600.000 au vârsta sub 25 de ani.

Ultimele date Eurostat cu privire la evoluţia situaţiei tinerilor fără educaţie din cele 27 de ţări ale Uniunii, în perioada 2003-2008, relevă proporţia populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani, din fiecare stat al Uniunii, care nu studiază sau nu participă la cursuri de formare profesională, având doar minimul de educaţie oferit de şcoala secundară. În ţările mai bogate, o proporţie importantă a acestor tineri nu au nici locuri de muncă.

În Marea Britanie, 12,1 la sută din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani se încadrau în categoria "celor care au abandonat şcoala" în 2003. În 2008, această categorie a ajuns la 17 la sută. În alte ţări s-au înregistrat scăderi ale nivelului de tineri fără studii şi fără calificări de muncă, inclusiv în Germania, unde nivelul a scăzut de la 12,8 la 11,8 la sută, şi Franţa, unde s-a înregistrat o scădere de la 13,2 la 11,8 la sută, informează Mediafax

Consecinţa creşterii proporţiei de tineri şomeri şi fără educaţie în Marea Britanie este că, în 2008, această ţară era depăşită de alte 22 de state ale Uniunii, în contextul în care, în 2003, doar zece ţări aveau tineri într-o situaţie mai bună decât cei britanici. Coaliţia britanică de guvernământ a promis că va reduce numărul tinerilor care stau degeaba, prin reformarea ajutoarelor, astfel încât munca să fie mai profitabilă decât solicitarea de ajutoare sociale. Dar divergenţele între miniştri par să fi îndepărtat şansele unei reforme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel