Marea Britanie a retras invitaţia ambasadorului Siriei la căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton

BRITAIN-ROYALS-WILLIAM-MILITARY
BRITAIN-ROYALS-WILLIAM-MILITARY

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a anunţat retragerea invitaţiei ambasadorului Siriei la căsătoria prinţului William şi a lui Kate Middleton, spunând că prezenţa acestuia este  "inacceptabilă", după reprimarea manifestaţiilor din ţara sa.

"Având în vedere agresiunile comise săptămâna aceasta contra civililor de către forţele de securitate siriene, pe care le-am condamnat, ministrul Afacerilor Externe a hotărât că prezenţa ambasadorului sirian la căsătoria princiară este inaceptabilă şi că acesta nu ar trebui să ia parte la ea", a anunţat Foreign Office, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Serviciile regale, întrebate de AFP, au răspuns că "împărtăşesc" această opinie.

Invitaţia adresată ambasadorului Siriei a suscitat o polemică în Marea Britanie, după reprimarea violentă a manifestaţiilor din această ţară contra regimului preşedintelui Bashar al-Assad. De la începutul acestora, la 15 martie, cel puţin 453 de persoane au fost ucise, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

Palatul Buckingham, însărcinat cu trimiterea invitaţiilor, împreună cu Foreign Office, a subliniat că toţi reprezentanţii ţărilor cu care Londra întreţine "relaţii diplomatice normale" se numără printre cei aproximativ 1.900 de invitaţi la căsătoria princiară. Această declaraţie explică de ce Libia nu a fost invitată, Marea Britanie efectuând operaţiuni militare pe teritoriul său.

Dar prezenţa diplomatului sirian la căsătoria princiară de vineri a devenit cu atât mai nepotrivită, cu cât acesta a fost convocat, marţi, la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a i se comunica faptul că Londra consideră "inacceptabilă" utilizarea forţei de către Guvern împotriva manifestanţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel