Marea Britanie a ridicat avioanele de luptă Typhoon după ce două bombardiere ruseşti au fost interceptate deasupra Scoției

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Marea Britanie a afirmat luni că avioane ale sale de vânătoare Typhoon au interceptat două bombardiere de patrulare maritimă ruse în spaţiul aerian internaţional de deasupra Scoţiei, în zona de nord de supraveghere aeriană a NATO, relatează Reuters.

'Piloţii au ridicat avioanele Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti în această dimineaţă şi le-au monitorizat în timp ce acestea au trecut pe la nord de Insulele Shetland, gata să contracareze orice potenţială ameninţare la adresa teritoriului britanic', a făcut cunoscut ministrul de stat pentru forţele armate James Heappey.

Marea Britanie recurge frecvent la aeronavele sale Typhoon în răspuns la astfel de incidente. Recent, piloţii britanici au realizat peste 50 de interceptări similare în cursul unei misiuni de poliţie aeriană a NATO în Estonia.

Citește și - Rusia a mobilizat un avion de vânătoare după ce un avion militar norvegian s-a apropiat de spaţiul său aerian

Armata rusă a afirmat luni că a trimis un avion de vânătoare MIG-29 pentru a intercepta un avion militar norvegian care s-a apropiat de frontiera Rusiei deasupra Mării Barents, în Oceanul Arctic, relatează AFP şi Reuters.

'La apropierea avionului de vânătoare rus, avionul militar străin s-a întors din drum', a indicat într-un comunicat Ministerului rus al Apărării. Avionul norvegian a fost identificat ca fiind un Boeing P-8A 'Poseidon', un avion de patrulare maritimă, potrivit comunicatului, care mai precizează că aeronava norvegiană nu a pătruns în spaţiul aerian rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel