Marea Britanie ar putea renunţa la testele COVID-19 obligatorii pentru cei care intră în ţară

MAE. Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Marea Britanie. Coduri roșu și portocaliu din cauza furtunii Eunice / Sursa foto: Pexels
MAE. Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Marea Britanie. Coduri roșu și portocaliu din cauza furtunii Eunice / Sursa foto: Pexels

Testele COVID-19 negative obligatorii la sosirea în Marea Britanie ar putea fi scoase, anunţă presa britanică. 

Guvernul britanic ar putea renunţa la măsură în cursul acestei săptămâni, anunţă Daily Mail. "Testele au fost introduse în încercarea de a minimiza răspândirea tulpinii Omicron, dar deja Omicron este larg răspândită, deci testele sunt redundante", a declarat o sursă din Guvern. 

Edward Argar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a transmis că "nu există nimic care să indice nevoia de alte restricţii. Avem nevoie de calm. Trebuie să ne uităm la date şi să facem totul pentru a evita alte restricţii". 

Testul PCR COVID-19 în a doua zi, încă obligatoriu 

 

La momentul actual, cei cu schema completă de vaccinare care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ la sosire, dar şi să se izoleze până la aflarea rezultatelor testului efectual la sosire. Cei nevaccinaţi trebuie să stea în carantină 10 zile la intrarea în Marea Britanie. 

Cu toate astea, autorităţile nu vor să renunţe la testul PCR obligatoriu în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie. 

Ministrul britanic al Sănătăţii refuză noi restricţii 

 

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a declarat sâmbătă că nu vor fi introduse noi restricţii decât în ultimă instanţă în Anglia, în ciuda înmulţirii cazurilor de infectare cu Omicron, precizând că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea "trăi cu virusul", prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă, relatează Agerpres, citând AFP.

Marea Britanie, una din ţările puternic afectate de pandemie, cu peste 148.600 de morţi, înregistrează în fiecare zi noi recorduri de contaminări, bilanţul de vineri pentru 24 de ore fiind de peste 189.000 de infectări.

Şi spitalizările se înmulţesc, chiar dacă autorităţile subliniază pentru moment că varianta Omicron a coronavirusului cauzează forme ale bolii mai puţin severe decât Delta.

VEZI CONTINUAREA AICI 


"Numărul (persoanelor) de la unităţile de terapie intensivă sunt stabile şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha", a precizat Sajid Javid într-un articol de opinie publicat în Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel