Marea Britanie: Preşedintele BBC îşi anunţă demisia din cauza unui conflict de interese

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Preşedintele BBC, Richard Sharp, şi-a anunţat vineri demisia, din cauza unui conflict de interese legat de numirea sa în fruntea companiei publice britanice de radioteleviziune.

Un raport publicat vineri a conchis că s-a produs o încălcare a regulilor privind numirile publice. Sharp, fost bancher, a fost numit în 2021, la scurt timp după ce a contribuit la obţinerea de către premierul de atunci, Boris Johnson, a unui împrumut de 800.000 de lire sterline, informează Agerpres.

Potrivit raportului realizat de autoritatea pentru monitorizarea numirilor publice, care a analizat modul în care a fost ales Sharp pentru a prezida BBC, acesta a încălcat normele privind numirile publice prin faptul că nu a dezvăluit un potenţial conflict de interese.

Deşi autoritatea a menţionat în raport că această încălcare nu înseamnă neapărat invalidarea numirii sale, Richard Sharp a afirmat că a-şi continua mandatul de patru ani în fruntea companiei ar putea perturba buna desfăşurare a activităţilor acesteia.

"Am decis că este corect să pun în prim-plan interesele BBC", a explicat Sharp.

Acesta a mai precizat că a convenit să rămână în funcţie până la sfârşitul lui iunie pentru ca guvernul să găsească un succesor.

Într-o scrisoare adresată lui Sharp, ministrul britanic al Culturii, Lucy Fraser, a asigurat că "înţelege şi respectă" decizia sa şi i-a mulţumit pentru munca sa la preşedinţia BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel