Marea Britanie va face presiuni pentru mai multe sancțiuni la reuniunea G7: Nu se termină aici!

Ministrul britanic de externe a transmis că va face presiuni pentru adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Ministrul britanic de externe a declarat, duminică, 27 februarie, că va face presiuni pentru adoptarea de noi măsuri împotriva Rusiei, în special în ceea ce privește întreruperea livrărilor de petrol și gaze naturale, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi din grupul G7, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Nu se termină aici", a declarat Truss pentru Times Radio, referindu-se la măsura Occidentului de a bloca accesul anumitor bănci rusești la sistemul internațional de plăți SWIFT.

„Am o întâlnire astăzi cu omologii mei din G7 și voi face presiuni pentru o mai mare înăsprire a sanccțiunilor împotriva Rusiei, în special în ceea ce privește accesul la petrolul și gazele rusești", a spus, avertizându-i pe liderii ruși că ar putea fi urmăriți penal pentru crime de război.

Zelenski: Ucraina intentează la Haga un proces împotriva Rusiei

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, a declarat președintele Volodimir Zelenski, instanță care soluționează litigiile dintre state privind dreptul internațional.

„Ucraina a depus cererea împotriva Rusiei la CIJ", a scris președintele pe Twitter. 

Iohannis: Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei

România va suplimenta sprijinul militar şi umanitar acordat Ucrainei, a transmis, duminică, preşedintele Klaus Iohannis.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

România trimite ajutor militar Ucrainei, a anunțat, duminică, 27 februarie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel