Marea Britanie va menține sancțiunile împotriva Rusiei până când aceasta va plăti despăgubiri Ucrainei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Marea Britanie a declarat luni că va menține sancțiunile împotriva Rusiei până când Moscova va plăti despăgubiri Kievului.

Potrivit unei declarații a Ministerului de Externe, noua legislație va „permite persoanelor sancționate să doneze fonduri înghețate pentru reconstrucția Ucrainei”.

„Regatul Unit se pregătește să legifereze pentru a cere celor care dețin active în Regatul Unit în numele Băncii Centrale a Rusiei (CBR), Ministerului de Finanțe (MOF) al Rusiei sau Fondului Național de Avere (NWF) al Rusiei să le dezvăluie Trezoreriei.”, se arată în declarație.

Aceste noi măsuri marchează o „întărire majoră” în abordarea Marii Britanii privind sancțiunile împotriva Rusiei, potrivit Ministerului de Externe, menționând că această mișcare a venit ca urmare a deciziei Regatului Unit de a găzdui o Conferință majoră pentru redresarea Ucrainei în perioada 21-22 iunie.

Secretarul James Cleverly a declarat: „Prin noile noastre măsuri de astăzi, consolidăm abordarea sancțiunilor Marii Britanii, afirmând că Marea Britanie este pregătită să folosească sancțiuni pentru a se asigura că Rusia plătește pentru a repara țara pe care a atacat-o atât de imprudent”.

„Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru a se recupera după războiul de agresiune al Rusiei și a pune bazele unei națiuni prospere”, a adăugat el.

Jeremy Hunt, șeful Trezoreriei, a mai spus că Rusia „trebuie să-și asume responsabilitatea financiară”, adăugând că prin această legislație Regatul Unit este capabil să creeze noi căi prin care să se asigura că „banii ruși ajung la poporul ucrainean”.

De când războiul a început, în februarie anul trecut, Marea Britanie a oferit Kievului asistență economică, umanitară și militară defensivă, impunând în același timp o gamă largă de sancțiuni Rusiei.

Până acum, Marea Britanie a înghețat active de peste 18 miliarde de lire sterline (23 de miliarde de dolari) și a sancționat peste 1.550 de ruși.

În mai, Școala de Economie din Kiev a declarat că valoarea totală a daunelor cauzate infrastructurii Ucrainei din cauza războiului este de 147,5 miliarde de dolari.

Războiul în curs de desfășurare dintre Rusia și Ucraina, care a început în februarie 2022, a ucis peste 8.900 de civili și a rănit peste 15.400, potrivit ultimelor cifre ale ONU, potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel