Aviația Marii Britanie va efectua raiduri în Fâşia Gaza pentru căutarea ostaticilor

FOTO: Freepik @goffkein
FOTO: Freepik @goffkein

Marea Britanie vrea să ajute la localizarea ostaticilor Hamas. 

Marea Britanie va efectua zboruri de supraveghere deasupra Israelului şi a Fâşiei Gaza pentru a ajuta la localizarea ostaticilor deţinuţi de gruparea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, citat duminică de AFP.

"De la atacurile teroriste din 7 octombrie împotriva Israelului, guvernul britanic lucrează cu partenerii săi în toată regiunea pentru a obţine eliberarea ostaticilor, inclusiv a cetăţenilor britanici care au fost răpiţi", menţionează ministerul într-un comunicat publicat sâmbătă seara.

"Securitatea cetăţenilor britanici este prioritatea noastră absolută", adaugă el.

"Pentru a susţine operaţiunile de eliberare a ostaticilor, Ministerul britanic al Apărării va efectua zboruri de supraveghere deasupra Mediteranei de est, inclusiv în spaţiul aerian al Israelului şi al Fâşiei Gaza", indică ministerul, conform Agerpres.

Avioanele "nu vor avea rol de luptă"



Aceste avioane "nu vor fi înarmate" şi "nu vor avea rol de luptă", precizează instituţia de apărare britanică. Ele vor avea "singura misiune de a-i localiza pe ostatici". "Doar informaţiile referitoare la eliberarea ostaticilor vor fi transmise autorităţilor competente, responsabile de eliberarea lor".

Circa 240 de persoane au fost răpite în 7 octombrie în cursul atacului sângeros fără precedent al Hamas în sudul Israelului, iar apoi duse în Fâşia Gaza.

Un acord de încetare a focului de şapte zile a permis eliberarea a circa 100 de ostatici de către Hamas şi a 240 de palestinieni deţinuţi în Israel.

Dar aproape 140 de persoane sunt încă deţinite în Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Luptele au fost reluate vineri în enclava palestiniană.

Ca represalii la atacul din 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morţi în majoritate civili, potrivit autorităţilor israeliene, Israelul a lansat o campanie de bombardamente masive asupra Gazei, urmată de o operaţiune la sol.

Bombardamentele israeliene au făcut peste 15.000 de morţi, în majoritate civili, potrivit Hamas, care a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007.

Londra nu a indicat câţi britanici sunt deţinuţi ostatici.

După 7 octombrie, Downing Street declarase că cel puţin 12 cetăţeni britanici fuseseră ucişi în cursul atacului, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel