Marea comasare a spitalelor a ratat startul. Doar 5 din cele 67 de foste spitale au fost transformate în cămine de bătrâni

Primele şapte spitale transformate în cămine de bătrâni, din cele 67 desfiinţate, ar fi trebuit ca vineri să îşi înceapă activitatea, însă doar 5 dintre aceastea au îndeplinit normele a precizat secretarul de stat din Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu.

autor: Lucian Negrea

Cele două azile care nu s-au deschis vineri se află în judeţul Teleorman. Primul este la Furculeşti şi al doilea este la Cervenia, însă la ambele abia au demarat lucrările de renovare. "Începând de astăzi, în mod normal, toate aceste unităţi ar fi trebuit să aibă persoane vârstnice în îngrijire şi să primească sumele de bani în continuare, în funcţie de numărul de beneficiari. După cum vedeţi, la Teleorman, cele două unităţi, Furculeşti şi Cervenia, nu respectă aceste standarde. Abia au început lucrările. În ambele locaţii abia au fost licitaţiile încheiate şi au început lucrările. Ei beneficiază acum de o perioadă de 60 de zile, până la 1 septembrie, când mai pot să lucreze şi să sperăm că termină. Pe această perioadă nu mai beneficiază de bani de la bugetul de stat pentru plata angajaţilor şi pentru utilităţi", a declarat Nicolae Ivăşchescu.

Acesta ami precizat că pentru cele două locaţii există deja cereri din partea bătrânilor, chiar peste numarul de locuri disponibile, însă nu vor putea fi toţi trataţi. "Liste în aşteptare şi solicitări sunt. La Furculeşti sunt 40 de solicitări, la Cervenia 53, deci peste numărul de locuri. Guvernul a alocat aceşti bani, în total 200 de miliaone de lei pentru cele 67 de unităţi sanitare şi până la 31 decembrie 2013. După cum vedeţi, Guvernul a alocat banii, dar e greu şi de cheltuit şi de respectat termenele. Ne pare foarte rău pentru că, începând de astăzi, un număr de bătrâni ar fi putut beneficia de condiţiile oferite într-un astfel de centru", a mai spus Ivăşchescu.

Secretarul de stat a mai precizat că în acest moment sunt disponibile 5 locaţii în care pot fi internaţi bătrânii, în mai multe judeţe din ţară. "Din cele şapte unităţi sanitare care au depus pe 1 aprilie, acestea două sunt mai întârziate, celelalte cinci pot primi beneficiarii. Cele cinci unităţi sunt în judeţele Buzău, Caraş-Severin, Neamţ, Sălaj. Mai avem două solicitări, Alba şi Botoşani, care au început puţin mai târziu şi termenul de 90 de zile expiră pe 5 august", a mai spus secretarul de stat”, conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel