Ce greșeli faci atunci când bați albușurile.
Chiar dacă bătutul albușurilor ți se pare un lucru banal și ușor de făcut, există o mare greșeală pe care mulți o fac.
Specialiștii din arta culinară spun că există anumite trucuri pe care trebuie să le încercăm pentru ca ouăle să nu se taie, iar albușurile să nu devină apoase.
Ei bine, iată ce trebuie să eviți, cu orice preț, atunci când bați albușurile.
Pentru ca lucrurile să decurgă cum trebuie, gospodinele te sfătuiesc să folosești ouă potrivite și un echipament adecvat.
Marea greșeală pe care o fac majoritatea în bucătărie este să inverseze ordinea în care adaugă ingredientele, iar acest lucru afectează textura si volumul albușurilor.
Un alt aspect esențial este timpul de batere al albușurilor. Dacă acestea sunt bătute în exces, albușurile își vor pierde forma, devenind apoase.
Gospodinele recomandă să eviți acest incident, deoarece atunci când albușurile devin apoase spuma se va lăsa. Ai grijă însă, pentru că odată ce albușurile au fost bătute prea mult, ele nu mai pot si salvate.
E simplu! Tot ce trebuie să faci este să încerci testul castronului.
Atunci când ai terminat de bătut spumă albușurile, întoarce, încet, recipientul cu susul în jos. Dacă spuma este bătută corect, atunci aceasta va rămâne intactă și nu se va mișca din loc.
Scoate ouăle din frigider cu 1-2 ore înainte de a începe să le prepari. Cu cât sunt mai vechi, cu atât albuşul se va bate mai greu. Fă prăjiturile cu ouă proaspete! Începe să mixezi albuşurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi măreşte viteza treptat, potrivit retetepractice.ro.
Nu pune sare în albuşuri, înainte să le baţi. Sarea încetineşte coagularea, şi le vei bate mai mult. Încearcă să nu spargi gălbenuşul când separi ouăle. Cu cât scapi mai puţin gălbenuş în albuş, cu atât albuşurile se vor bate mai bine şi mai uşor.
Secretul pentru a bate rapid albuşurile: pune câteva picături de suc de lămâie, exact înainte să le baţi.
Prezența bacteriilor în interiorul unui ou este ceea ce, în cele din urmă, îl determină să se strice. Cu toate acestea, păstrarea unui ou la temperatura frigiderului (4° C) încetinește înmulțirea bacteriilor și ajută la prevenirea pătrunderii acestora în coajă.
Păstrarea ouălor la frigider este eficientă pentru a controla creșterea bacteriilor. Coaja de protecție și enzimele oului îl protejează în fața deteriorării, iar acest lucru le va prelungi durata de viață și vor rămâne proaspete pentru mai mult timp.
Este indicat să cumperi ouă numai dacă sunt vândute de la frigider sau cutie frigorifică.Deschide cutia și asigură-te că ouăle sunt curate și cojile nu sunt crăpate.
Ouăle trebuie să fie păstrate cu promptitudine într-un frigider curat, la o temperatură de 4° C sau mai mică. Folosiți un termometru frigider pentru a verifica.Chiar dacă pare banal, specialiștii ne indică să păstrăm ouăle în cutia originală și să le folosim în termen de 3 săptămâni pentru cea mai bună calitate, citează playtech.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News