Marea Lojă Națională din România organizează, pe 21 iunie la Ateneul Român, Gala Premiilor. Peste 700 de personalități din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic și politic vor fi invitate la ceremonia de premiere a celor mai strălucite realizări culturale și științifice ale anului trecut. Evenimentul are ca obiectiv promovarea cercetărilor originale și creșterea capacității de cercetare, cu implicații favorabile asupra competitivității internationale a cercetării românești.
Continuând tradiția colaborării cu Academia Româna, alături de 15 dintre cele mai prestigioase Universități din țară, M.L.N.R. va decerna 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru urmatoarele domenii de referință:
1. Premiul Grigore Moisil pentru Științe Exacte;
2. Premiul Henry Coanda pentru Științe Aplicate;
3. Premiul Carol Davila pentru Medicină;
4. Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură;
5. Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie;
6. Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;
7. Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT;
”Pentru Marea Lojă Națională din România, este cea mai importantă implicare în viața societății civile, acolo unde îincercăm să fim activi, pentru promovarea adevăratelor valori și repere, a declarat Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, Radu Bălanescu. Ce-a de-a treia Ediție a Galei pe care o organizăm împreună cu Academia Româna este dovada acestei deschideri pe care dorim să o realizâm. Deloc întamplator, anul viitor, când Bucureștiul va găzdui cel mai important eveniment masonic mondial – Conferința Mondială a Marilor Loji Regulare din Lume, dezbaterile vor viza dialogul cu societatea civilă. Promovarea valorilor românești este, cu atât mai mult, în acest context, o datorie de onoare, pentru noi, masonii”, se arată într-un comunicat al Marii Loje.
Premiile oferite la Gala MLNR se acorda tuturor cetatenilor romani rezidenti sau nerezidenti pe teritoriul Romaniei, indiferent de sex, religie sau varsta, care in cursul anului anterior decernarii premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, inventie sau inovatie, au emis o teorie, teorema, ecuatie, au pus la punct o tehnica, metoda, procedeu cu impact macro- social intr-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnitatii publice au adus importante servicii ori beneficii tarii.
”Gala Premiilor M.L.N.R. urmareste stimularea si dezvoltarea cunoasterii in orice domeniu de cercetare, inclusiv stiintele socio-umane, atat prin cercetarea fundamentala cat si prin cercetari avansate pentru dezvoltarea unor probleme complexe, prin dobandirea de cunostintenoi cu privire la fenomene si procese, formularea si validarea de ipoteze originale, modele conceptuale si teorii.Premiile acordate poarta numele unorpersonalitati reprezentative pentru domeniul de referinta si care au apartinut Masoneriei”, a declarat, la randul sau, Remus Borza, Marele Orator al MariiLoji Nationale din Romania si producatorul general al evenimentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News