Consiliul Județean Cluj ne-a răspuns în legătură cu reforma personalului angajat, în contextul unui aparat bugetar suprasolicitat.
În contextul unui aparat bugetar suprasolicitat, după anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu, am solicitat Consiliului Județean Cluj situația privind punerea în aplicare a reformei personalului angajat din cadrul acestuia.
”Activitatea desfășurată de aparatul de specialitate al Consiliului Județean Cluj este complexă și variată, structura funcțională fiind organizată pe șapte direcții de specialitate care acoperă domeniul economic - resurse umane, juridic - administrarea patrimoniului - managementul asistenței medicale, urbanism și amenajarea teritoriului, dezvoltare și investiții, administrarea drumurilor județene, administrare și exploatare a stadionului Cluj Arena, administrație și relații publice”, se arată în răspunsul primit din partea Consiliului Județean Cluj.
De asemenea, ”în subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Cluj sunt 37 de entități din domenii diferite de activitate, respectiv: 3 servicii publice, 10 instituții de cultură, 5 spitale, 8 societăți și regii autonome și 11 școli speciale”.
Cu privire la numărul de angajați, am solicitat informații despre câți erau la preluarea mandatului, dar și câți sunt astăzi și pe ce posturi.
Astfel, după preluarea unui nou mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj, care a avut loc în 23 octombrie 2020, în instituție erau 331 de posturi aprobate, din care numai 268 erau și ocupate.
Dintre cele 331 de posturi, 317 erau din aparatul de specialitate (214 funcții publice și 103 funcții contractuale), iar celelalte 14 erau împărțite astfel: 3 funcții de demnitate publică, un administrator public și 10 în cabinetul demnitari.
FOTO: captură CJ Cluj
”Pentru acea perioadă numărul de posturi a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 252/2019 de modificare a Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 200/2019”, a transmis Consiliul.
FOTO: captură CJ Cluj
Pentru luna mai 2024, numărul de posturi este cel aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 234/2023.
”În vederea punerii în aplicare a Legii nr. 296/2033 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, cu modificările și completările ulterioare, a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 100/2024, care va fi valabilă cu data de 01.07.2024”, a mai transmis Consiliul.
Astfel, de la data menționată noua structură a posturilor aprobate va fi următoarea: 308 funcții, din care 3 de demnitate publică, un administrator public și 8 în cabinet demnitari.
De asemenea, aparatul de specialitate va avea 296 de posturi, din care 198 sunt publice - 23 funcții publice de conducere (1 secretar general al județului, 1 arhitect-șef, 1 director general, 4 directori executiv, 16 șefi de serviciu), 175 funcții publice de execuție. 98 de posturi sunt funcții contractuale din care 1 de director.
Față de noiembrie 2020, numărul posturilor aprobate a scăzut cu 23 de la 331 la 308, iar numărul posturilor ocupate a rămas constant. De asemenea, s-au desființat 4 posturi ocupate de conducere.
Citește și: Primăria Cluj-Napoca are 945 de angajați. Câți avea în 2020. Urmează ședința Consiliului Local decisivă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News