S-au împlinit 150 de ani de la marea „Serbare de la Putna”.
Pe 15 august 2021, s-au împlinit 150 de ani de la marea „Serbare de la Putna”, manifestare determinantă pentru definirea identității românești în istorie.
Și Patriarhul Daniel a participat la manifestările aniversare de la Mănăstirea Putna cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la marea „Serbare de la Putna”.
„În aceste zile, ne întâlnim de fapt prin rugăciune cu cei care s-au întâlnit aici, lângă mormântul voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi, de asemenea, prin cinstire, prin rememorare a evenimentelor de atunci, pentru speranţa unei unităţi mai intense a românilor din ţară şi din străinătate", a spus Patriarhul Daniel.
Sub egida Academiei Române şi a Patriarhiei Române, „Serbarea de la Putna - 2021" şi-a propus să fie un moment decisiv în scopul afirmării şi consolidării unităţii românilor din ţară şi din afara graniţelor şi pentru întărirea legăturilor frăţeşti, a comuniunii de iubire spre binele comun al poporului român.
Foto DCNews / Ioan Radu Gava
Stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au fost decoraţi, duminică, la Mănăstirea Putna, de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, cu Ordinul Crucea Bucovinei.
Un număr de 35 de decoraţii au fost oferite de înaltul ierarh, după Sfânta Liturghie la Praznicul Adormirii Maicii Domnului oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Părinte Daniel, unor persoane şi personalităţi care s-au implicat în organizarea "Serbării de la Putna - 2021. Continuitatea unui ideal".
Printre persoanele care au primit înalta distincţie se află clerici, oameni de cultură şi oficiali din România, din Basarabia şi Nordul Bucovinei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News