EXCLUSIV  Cât de periculoase sunt filmulețele scurte, de pe rețelele sociale, pentru creier. ”Milionarii secolului vor fi persoanele care se pot concentra mai mult de 20 de minute”

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Un fost programator Google și Facebook dezvăluie cum ne afectează filmulețele scurte de pe rețelele sociale. 

”Primind încontinuu stimuli, îți scade puterea de concentrare. Ca să poți fi de succes într-un domeniu tehnic, ai nevoie să poți sta concentrat pe același lucru o oră, două ore continuu. Cred că o parte dintre tineri vor căuta calea ușoară, rapidă, care nu-i va duce la împlinire profesională. Asta se vede deja. Există foarte mulți absolvenți de facultăți care nu mai reușesc să muncească în domeniile respective. Mulți și-au ales facultatea și doar pentru diplomă sau la presiunea părinților, nu ceva din care să construiască o meserie. Cumva, marea provocare este că nu vezi imediat rezultatele. Spun: ”ok, stau două ore plictisitoare la școală, mă uit pe TikTok și nu o să se întâmple nimic, pentru că la ce-mi trebuie mie în viață istoria sau geografia”. Dar, făcând asta, îți obișnuiești mintea să nu se mai poată concentra. Consecințele le simți când te pregătești pentru examenele din clasa a XII-a sau pentru admitere la facultate sau pur și simplu când vrei să faci ceva mai mult și-ți dai seama că nu mai poți să stai concentrat. Dai vina pe factorii externi, pe profesori, de exemplu, dar, de fapt, ți-ai format mintea într-un mod în care nu te mai poți concentra” a spus Petru Trâmbițaș, fost programator la Facebook și Google în SUA.

Fondatorul WellCode a spus că și la adulți vede asta, în programul de mentorat: pur și simplu, le scade puterea de concentrare. ”Nu poți să faci programare, dacă nu poți sta concentrat pe un singur lucru. Chiar era cineva pe Internet care zicea că milionarii secolului ăsta o să fie persoanele care se pot concentra pe un lucru mai mult de 20 de minute” afirmă el. 

”Deci dacă ne concentrăm pe un singur lucru mai mult de 20 de minute, cu siguranță abundența o să facă parte din viața noastră. Dacă ar înțelege toți lucrul acesta ar fi extraordinar” a completat psihologul Radu Leca. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel