Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite se vede, duminică, la Antena 3 CNN şi pe AntenaPLAY

Max Vestappen și Lando Noris în timpul cursei din 2023 de la Austin Foto Profimedia (Antena 3)
Max Vestappen și Lando Noris în timpul cursei din 2023 de la Austin Foto Profimedia (Antena 3)

Începând de mâine, toate privirile vor fi ațintite asupra Statelor Unite, unde marele spectacol al F1 revine pentru o nouă cursă palpitantă, găzduită pe celebrul Circuit of The Americas din Austin, Texas. 

Acest Grand Prix marchează una dintre cele mai așteptate curse ale sezonului - după o pauză de patru săptămâni. Antrenamentele Marelui Premiu al SUA se văd live exclusiv pe AntenaPLAY, sprintul şi calificările sunt ȋn direct la Antena 3 CNN şi pe AntenaPLAY, sâmbătă, de la ora 21.00 şi 00.45, iar cursa de duminică este în direct la Antena 3 CNN şi pe AntenaPLAY, de la ora 21.45.

Sezonul 2024 a adus competiții acerbe, iar clasamentul îl plasează pe McLaren favoritul sezonului cu 7 curse câștigate, cu Norris pe pozitia 2, cu doar 3 curse, iar etapa americană va fi crucială pentru stabilirea liderilor campionatului. Verstappen conduce clasamentul 2024, iar olandezul își propune să obțină a patra victorie consecutivă pe unul dintre cele mai puternice circuite pentru el, datorită abilității sale excepționale de a controla supravirarea.

Grand Prix-ul de la Austin este mult mai mult decât o simplă cursă. Fanii vor putea participa la diferite activități pe parcursul întregului weekend: concerte live și evenimente de divertisment, tururi ale paddock-ului și întâlniri cu vedetele sportului. Atmosfera va fi completată de faimoasa ospitalitate texană și de peisajul impresionant oferit de circuitul unic din Austin.

Circuit of The Americas – Inima Racingului în SUA

Circuitul din Austin, recunoscut pentru designul său tehnic și virajele strânse, pune la încercare abilitățile fiecărui pilot. Cu o lungime de 5.513 kilometri, 56 de tururi și 20 de viraje provocatoare, circuitul promite o cursă plină de adrenalină și strategii ingenioase, într-un cadru deosebit, acompaniat de peste 100.000 de fani prezenți. În timp ce echipe precum Mercedes AMG Petronas sau Ferrari sunt întotdeauna bine reprezentate de mii de fani prezenți, pe acest circuit echipa Haas are chiar și o colină dedicată fanilor echipei - Home Race pentru echipa americană.

De la inaugurarea sa în 2012, circuitul a avut parte de 10 curse spectaculoase, iar până la momentul actual, niciun pilot american nu a triumfat pe acest circuit.

Doar cinci piloți au împărțit victoriile în Texas: Lewis Hamilton (5 curse), finlandezii Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas, Sebastian Vettel și Max Verstappen, câstigand ultimele 3 Grand Prix-uri pe acest circuit. Cel mai rapid tur a fost al lui Charles Leclerc in 2019, cu un record de 1:36.169.

Programul complet al Marelui Premiu American | Etapa a 19-a din Formula 1 se desfăşoară în această perioadă, live integral pe AntenaPLAY si Antena 3 CNN:

Antrenamente-18 Octombrie
Vineri, 20:30
Sprint/ Calificari-19 Octombrie
Sambata, 21:00/00:45

Marea Cursa “Circuit of the Americas”-20 Octombrie
Duminică, 21:45

Toate etapele competiţiei Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 pot fi urmărite integral pe platforma AntenaPLAY.

2024 reprezintă cel mai mare efort financiar şi de organizare din istoria Formulei 1, cu 24 de curse, 72 de sesiuni de antrenamente live şi 24 de calificări contracronometru.

Antena este casa Formulei 1 în România pentru următorii 3 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel