Marele violonist Shlomo Mintz, recital pe scena Atheneului Român, în 15 septembrie

Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii și membru al juriului Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu, va susține un recital de excepție duminică, 15 septembrie 2024, ora 19:00, pe scena Ateneului Român din București.

Recitalul face parte din seria de manifestări pe care organizatorii Concursului Enescu le-au pregătit pentru ediția din acest an a evenimentului.

Programul serii va cuprinde Capriciile nr. 13-24 pentru vioară solo op. 1 de Niccolò Paganini și 6 studii polifonice pentru vioară solo de Heinrich Wilhelm Ernst.

Shlomo Mintz este considerat unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru. Apreciat pentru muzicalitatea sa impecabilă, versatilitatea stilistică și tehnica sa impunătoare, Shlomo Mintz este invitat să cânte alături de cele mai mari orchestre ale lumii, cucerind publicul cu interpretările sale.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Shlomo Mintz a fost distins cu numeroase premii internaționale, printre care Premiul Internațional al Academiei de Muzică Chigiana (Siena, Italia), Diapason d’Or, Grand Prix du Disque (Franța), Premiul Gramophone pentru Muzică Clasică (Marea Britanie), Premiul Edison (Florida, SUA) și Premiul pentru Muzică Cremona (Italia) etc.

În  2006 a primit Diploma de Onoare din partea Universității Ben-Gurion din Negev, iar în 2022 a fost numit Membru Onorific al Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim (Israel).

Născut la Moscova în 1957, a emigrat la vârsta de 2 ani în Israel, unde a studiat vioara cu Ilona Fehér, care i-a făcut cunoștință cu Isaac Stern, cel care avea să-i devină mentor. Mai apoi, la New York, a avut-o profesoară pe celebra Dorothy DeLay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel