Știai că există o rețetă românească de cafea? Prepararea ei este una specială. Nu se fierbe în apă, spre deosebire de variantele clasice.
Publicitate
Cafeaua românească se fierbe în rom ori coniac, în loc de apă. Se spune că rețeta s-a născut într-o zi când Alexandru Marghiloman era la vânătoare și i-a cerut valetului său să prepare o cafea, scrie casoteca.ro. Pentru că uitase să ia apă, boierul i-ar fi cerut să o înlocuiască cu coniac.
Rețeta românească de cafea
Puneți la fiert într-un ibric 100 ml de coniac sau rom, adăugând două lingurițe de zahăr. Când începe să fiarbă, adăugați trei lingurițe de cafea. Opriți focul, acoperiți ibricul și lăsați-l așa 2-3 minute. După aceea, savurați-l cât este încă fierbinte!
Vezi și: Clătite japoneze. Sunt cele mai pufoase! Mai bune decât cele clasice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu