Maria Zaharova ia în batjocură ideea unirii Basarabiei cu România și spune că țara reunificată ar trebui să se numească Moldova / video

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, a făcut noi declarații batjocoritoare privitoare la ideea reunirii Basarabiei cu România.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, le propune cetățenilor Republicii Moldova, teritoriu rupt de către ruși de la România, să accepte Unirea cu România, dar în condițiile puse de ei. Astfel, după Unire, tot teritoriul României să fie denumit Moldova, sugerează Zaharova. Declarația a fost făcută astăzi, la Moscova, în cadrul tradiționalului briefing de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, conform Ziarul Național.

Potrivit Mariei Zaharova, președintele Maia Sandu ar promova o agendă unionistă și ar încerca să determine cetățenii Republicii Moldova să accepte Unirea cu România.

„Luând în calcul că regimul Sandu bagă pe gât poporului moldovenesc o agendă privind Unirea cu România… În aceste condiții, poporul moldovenesc are tot dreptul să pună întrebarea, dacă această chestiune e pe ordinea de zi a regimului Sandu, dacă nu e posibil de unit cu România, dar în condițiile puse de Moldova. Astfel, după Unire, tot teritoriul să fie denumit Moldova. Gata”, a spus Zaharova izbucnind în râs.

Ulterior, Zaharova a oferit o „lecție de istorie” distorsionată jurnaliștilor prezenți la briefing, spunând că Moldova a apărut înaintea României. De fapt, statul medieval moldovenesc nu are nimic de-a face cu statul național modern România. În plus, Țara Românească a apărut anterior Moldovei în prima parte a mileniului trecut.

„Vreau să vă mai spun suplimentar că, dacă vă pare destul de revoluționară această abordare, atunci eu o să vă amintesc un fapt istoric. Statul moldovenesc este mai vechi decât cel românesc. A luat naștere în secul 14. Asta se referă și la limba moldovenească, și la scris… Din start scrisul a fost în chirilică. Eu sunt convinsă că cetățenii Moldovei își cunosc istoria țării lor și vor face tot posibilul să-și păstreze limba, cultura și statalitatea. Guvernarea trebuie să reprezinte poporul și interesele poporului. Dar ce face Sandu? Exact pe dos. Poporul vrea una, dar ea face cu totul invers. Dar acest lucru nu se poate prelungi încă mult timp. Desigur că îmi doresc ca actuala guvernare să țină cont de normele democrație și de bunul-simț, dar pașii și acțiunile lor demonstrează contrariul”, a conchis Zaharova.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel