Maria Zaharova, reacție la acuzațiile Mitropoliei Basarabiei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a spus că acuzaţiile Mitropoliei Basarabiei, care este subordonată canonic Patriarhiei Române, sunt 'absurde şi nefondate'. Acuzațiile ar fi vizat Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove - aflată în subordinea Patriarhiei Ruse. Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove ar fi fost numită o 'structură de ocupaţie a Patriarhiei Moscovei' cu 'agenţi încorporaţi ai serviciilor de securitate ruseşti” care dezinformează și falsifică adevărul, conform paginii oficiale a Ministerului rus de Externe. 

Zaharova a declarat că aceste acuzaţi, se datorează încercărilor inutile ale clerului Mitropoliei Basarabiei 'de a-şi atrage' slujitori din cadrul celeilalte mitropolii.

'Este extrem de regretabil faptul că relaţiile interbisericeşti din Republica Moldova sunt astăzi politizate şi că autorităţile de la Chişinău, contrar prevederilor Constituţiei, îşi permit să se amestece în treburile confesiunilor. Şi o fac în mod selectiv', a transmis Maria Zaharova.

Maria Zaharova a susținut că Mitropolia Chişinăului şi întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Ruse, a fost demult catalogată ca ca fiind un 'promotor al intereselor Kremlinului'. Potrivit acesteia, Mitropolia este tot timpul atacată şi discreditată de către mass-media proguvernamentale de la Chişinău. Această a ținut să amintească faptul că, la finalul lunii mai, Maia Sandu a calificat-o ca fiind 'agent al influenţei Moscovei', deoarece 'lucrează pentru sau sprijină Rusia în mare măsură'.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a susținut că Biserica Ortodoxă Română se bucură de sprijinul necondiţionat al conducerii moldovene. 

Autorităţile de la Chişinău 'în eforturile lor îndreptate spre polarizarea politică a societăţii moldovene şi demontarea relaţiilor cu Rusia urmează exemplul regimului de la Kiev, care şi-a confirmat în mod repetat caracterul nazist', mai susţine Zaharova.

'Facem apel la Chişinău să renunţe la practica amestecului în treburile bisericeşti şi avertizăm încă o dată împotriva divizării societăţii pe criterii lingvistice, confesionale şi de altă natură, care este fatală pentru stat', a afirmat purtătoarea de cuvânt .

În trecut, Mitropolia Basarabiei a susținut că Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove reprezintă o structură necanonică, subordonată Moscovei, in interiorul căreia se află reprezentanţi ai serviciilor secrete ruse, potrivit Deschide.md, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel