Marian Godină a reacționat după tragedia de la 2 Mai: Trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Cunoscutul polițist Marian Godină a comentat marți, 22 august, cazul șoferului de 19 ani care a ucis 2 tineri în stațiunea 2 Mai după ce a consumat droguri. El susține că toți șefii polițistului care nu l-au testat pe tânărul care a provocat tragedia trebuie demiși, inclusiv șeful Poliției Române.

Marian Godină a reacționat după tragedia din stațiunea 2 Mai, acolo unde doi tineri au fost uciși de un tânăr drogat în vârstă de 19 ani. El a comentat explicațiile șefilor Poliției Constanța, care au afirmat că șoferul drogat nu a fost testat cu aparatul drug test pentru că singurul polițist calificat să facă analizele se afla în concediu medical.

„Trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române”

„Sunt sigur că nu s-a găsit acolo un aparat drug test, de aceea și cred că trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române. Pentru că e de neconceput ca în plin sezon estival, într-o stațiune care nu e renumită pentru consum de suc de soc, poliția să nu aibă câteva aparate drug test.

În altă ordinde de idei, pentru că tot văd că unii (în special polițiști) găsesc lipsa acelui aparat drept scuză, las aici articolul 22 indice 1 din OUG 195/02 în care e prevăzut că șoferul putea fi dus la spital în vederea recoltării de sânge și putea fi lăsat fără permis până a doua zi la ora 8, doar în urma examinării medicale. (făcute desigur de medic, nu de polițist)

Art. 22 (1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră şi în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanţe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie. (2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel