Marian Sârbu: UNPR este de acord cu asumarea răspunderii pe Codul muncii, dacă există anumite garanţii

marian sarbu
marian sarbu

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marian Sârbu, a declarat, luni, că Uniunea este de acord ca Guvernul să-şi "Dacă în final textul va prevedea această garanţie legată de contractele colective la toate nivelurile şi la păstrarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată ca regulă, atunci textul poate fi asumat. Nu uitaţi că şi în 2003, atunci când puterea a adoptat Codul muncii, a făcut-o prin angajare, după ce a existat un acord cu toate sindicatele şi patronatele. (...) Ar fi de preferat să existe un acord din partea sindicatelor şi patronatelor pe acest text", a spus Sârbu, citat de Agerpres.

El a precizat că luni, în coaliţie, premierul Emil Boc şi-a exprimat disponibilitatea de a continua negocierile pe Codul muncii.

"Ceea ce mi se pare important este faptul că am reuşit să convingem Guvernul, reprezentanţii din Coaliţie de nevoia păstrării contractelor colective de muncă la toate nivelurile. (...) Un fapt important este păstrarea ca regulă a contractului individual de muncă pe durată nedeterminată, iar asta înseamnă în esenţă păstrarea vocaţiei angajaţilor, inclusiv la creditele pentru consum. (...) Rămân valabile şi contractele individuale pe durată determinată, cu ceva mai multă flexibilitate, însă cred că se poate ajunge în final la un text care să răspundă nevoii de flexibilitate a pieţei muncii şi păstrării rolului sindicatelor în societate şi protecţiei de care au nevoie salariaţii", a completat el.

Marian Sârbu a menţionat că nu s-a stabilit o dată pentru asumarea răspunderii, precizând că Emil Boc va începe prezentarea textului discutat grupurilor parlamentare. El a arătat că Emil Boc s-ar putea întâlni marţi şi cu grupul UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel