Marian Vanghelie, absolvent la Dimitrie Bolintineanu, la 33 de ani

Edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie,  a reușit să-și ia bacalaureatul la 33 de ani. Vanghelie s-a aflat printre absolvenții  care au terminat liceul la “Dimitrie Bolintineanu”,  liceu care se află  în centrul unui imens scandal referitor la o presupusă  fraudă la examenul de bacalaureat.

 Vanghelie s-a înscris la “Dimitrie Bolintineanu” în 1997, la vârsta de 30 de ani, în clasa a XI-a seral. El nu mai fusese la şcoală de 13 ani, din 1984, când a terminat zece clase la “Sahia”. Cea mai bună nota de la “Sahia” a fost cea de la purtare (6,33 ), media anuală fiind de 5,21, scrie evz.ro.

Liderul PSD a terminat “Bolintineanu” în 2000, imediat după ce a devenit primar al Sectorului 5, însă a ales ca examenul de bacalaureat să-l dea în cu totul altă parte. El a încercat la Liceul agricol “Cezar Nicolau” din Brăneşti, însă a fost eliminat după ce a fost prins cu copiuţe. Vanghelie a negat apoi vehement aceasta variantă.

Vanghelie a reuşit în final să-şi ia bacalaureatul în 2001, tot în afara Bucureştiului: la Liceul "Mihail Kogălniceanu" din Snagov. Presa scria că  nu a fost totul în regulă, diploma fiind obţinută ilegal. Ordinul Ministerului Educaţiei privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2001 prevedea că înscrierea candidaţilor se face la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit sau la secretariatele centrelor de examen unde este arondat liceul absolvit de candidat. Cum Vanghelie a absolvit Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Sectorul 5 al Capitalei şi nu şi-a schimbat domiciliul, nu avea nici un drept să se înscrie şi să susţină bacalaureatul într-un centru de examen din alt judeţ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel