Regiunea Bruxelles a trebuit să plătească despăgubiri de 771.547 EUR din cauza problemelor de suprafață rutieră și a problemelor de rețea în 2021, potrivit unui răspuns al ministrului Mobilității de la Bruxelles.
Publicitate
Au fost procesate 210 plângeri, dintre care 107 pentru incidente pe șoseaua de centură din Bruxelles. Cu toate acestea, au fost cinci plângeri din partea motocicliștilor, 13 ale pietonilor, 19 ale bicicliștilor și trei ale utilizatorilor de scutere care riscau accidente din cauza ”capcanelor rutiere” ale străzilor din Bruxelles, potrivit Brussels Time.
În 2021, în Regiunea Bruxelles au fost înregistrate un total de 250 de reclamații către Departamentul de Mobilitate, o creștere față de 2019 și 2020, când numărul de reclamații nu a depășit 200.
”Siguranța tuturor utilizatorilor trebuie să fie o prioritate”, a insistat liberalul Françoise Schepmans de la partidul Mișcarea Reformatoare. ”Aceasta include și întreținerea regulată a drumurilor regionale, care sunt foarte importante pentru mobilitate în Bruxelles.
Schepmans a citat răspunsul ministrului Mobilității de la Bruxelles, Elke Van den Brandt, într-un comunicat de presă de luni, spunând că șoferii nu sunt singurii care confruntă cu această problemă.
Marile orașe belgiene își epuizează resursele regenerabile de apă la cel mai mare ritm din nordul Europei, potrivit datelor de la Aqueduct, atlasul de riscuri al apei al Institutului Mondial de Resurse.
Cercetătorii de la WFI au demonstrat că cea mai mare parte a Belgiei suferă de niveluri extrem de ridicate de ”stres hidric”.
Aceasta înseamnă că raportul dintre consumul total de apă, fie de către consumatorii casnici, industriali, de irigații sau de animale, este mult mai mare decât reaprovizionarea cu surse regenerabile din apele din amonte sau rezervele de apă din depozitele din aval.
Un raport din 2019 al WRI a concluzionat că Belgia este a 23-a țară cu cea mai mare șansă de a se confrunta cu deficit de apă potabilă.
Belgianul mediu are o „amprentă a consumului de apă” de aproximativ 7.400 de litri pe zi, aproape dublu față de cetățeanul mediu global, potrivit Marc Van Molle, profesor de geografie fizică la Vrije Universiteit Brussels (VUB).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu