EXCLUSIV  Marile reduceri sau marea păcăleală? Cât costa kilogramul de pepene pe 23 iulie 2023 și care este prețul azi, după ieftinire / foto

Marile reduceri sau marea păcăleală?

De astăzi, teoretic, trebuia să mâncăm mai ieftin. Desigur, cine trăiește pe lângă un supermarket. De ce? Pentru că sunt multe zone din țară unde nu există supermarketuri. În mediul rural mai ales, oamenii merg să se aprovizioneze de la magazinele sătești. Doar Bucureştiul şi alte 20 de judeţe din ţară au fiecare cel puţin 100 de magazine cu dominantă alimentară.

Lista produselor „ieftine” începând cu 1 august 2023:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu "000" 1 kg

6. Mălai 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M 10 buc.

8. Ulei de floarea-soarelui 1 l

9. Carne proaspătă pui*

* Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard.

10. Carne proaspătă porc**

** Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc.

11. Legume proaspete vrac***

*** Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia.

12. Fructe proaspete vrac****

**** Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă.

13. Cartofi proaspeţi albi vrac

14. Zahăr alb tos 1 kg.

 

 

După cum puteți vedea la câteva produse - cum ar fi pepenele, uleiul sau cartofii - prețurile din iunie și iulie comparativ cu reducerile de astăzi sunt... identice, adică rezultă că prețurile au fost umflate în lunile trecute, astfel încât astăzi să ne bucurăm de „marile ieftiniri”. De exemplu, pepenii sau uleiul puteau fi cumpărați chiar mai ieftin decât astăzi. Practic, multe alimente sunt mai scumpe acum sau reducerile sunt foarte mici. Iată imaginile:

 

1. -imagine fara descriere- (cartofi_90745600.jpg)

2. -imagine fara descriere- (cartofi-2_65134500.jpg)

 

3. -imagine fara descriere- (pepene_18956200.jpg)

 

4. -imagine fara descriere- (pepene-2_91321700.jpg)

 

5. -imagine fara descriere- (ulei_58665000.jpg)

 

6. -imagine fara descriere- (ulei-2_67800600.jpg)

 

În Ungaria, un model economic similar a fost implementat și a avut consecințe devastatoare. Inflația a crescut și prețurile alimentelor care nu erau incluse pe lista reglementată au înregistrat creșteri semnificative, ducând la scumpiri masive.

Retailerii nu vor suporta pierderi; ei vor transfera costurile și reducerile de adaos comercial către alte produse. Cu toate acestea, o certitudine este că nu vom găsi întotdeauna lista de produse disponibile pe rafturi.

VEZI ȘI: Capcană cu produsele ieftine de la 1 august 2023. Atenție: Cum riști să iei mai scump. Elena Cristian: Și uite așa... se poate schimba „nota de plată” la final - https://www.dcnews.ro/capcana-cu-produsele-ieftine-de-la-1-august-2023-atentie-cum-risti-sa-iei-mai-scump-elena-cristian-si-uite-asa-se-poate-schimba-nota-de-plata-la-final_924750.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel