Prepararea unei fripturi delicioase pare a fi complicată, dacă nu știți exact ce condimente puteți folosi.
Dar puteți gătiți carnea într-un mod special. Cum se face o marinadă delicioasă? Chiar și cea mai aspră și uscată carne va deveni fragedă și se va topi în gură, dacă veți urma această rețetă.
Pentru marinată se iau 4 linguri de ceai negru pentru 1,5 kg de carne. Ceaiul se pune într-o oală și se adaugă deasupra apă fierbinte, dar nu clocotită. Așteptați 5 minute. Adăugați apoi 150 grame de zahăr brun.
Cum se spală ciupercile în câteva minute? Trucul cu făină, despre care nu ai știut
Sărați carnea, adăugați piper negru măcinat. Tocați ceapă și usturoi. Carnea se pune într-o formă de copt adâncă cu pereți groși și se toarnă marinada. Se adaugă ceapa și usturoiul. Puneți capacul și dați oala în cuptor, pentru două ore. Carnea se gătește la o temperatura este de 165 de grade. Poftă bună!
Gătitul cărnii poate crea uneori surprize. Încercăm să gătim o friptură fragedă și suculentă, dar rezultatul este invers: carnea este uscată și arsă.
Pentru a obține o friptură fragedă este important să alegem bucata de carne potrivită. Nu toate tipurile de carne se gătesc la fel. Dacă vrem o carne digerabilă, fragedă și bogată în fier, cea de curcan ne-ar putea satisface nevoile.
Carnea de curcan este potrivită atât persoanelor în vârstă, cât și copiilor. De fapt, are două caracteristici care sunt deosebit de avantajoase. În primul rând, este o carne foarte fragedă. În al doilea rând, este digerabilă.
O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt
Carnea de curcan are un conținut scăzut de grăsimi. În plus, este bogată în fier, fiind potrivită pentru diverse preparate culinare.
Bucătarii spun că trebuie să scoatem carnea din frigider, în prealabil, înainte de a o pune în tigaie. Motivul ar fi că bucata de carne ar putea suferi un șoc termic, dacă este pusă în tigaie în timp ce este încă înghețată.
Acest șoc termic face carnea dură și deloc apetisantă. Din acest motiv, carnea trebuie gătită, doar atunci când a ajuns la temperatura camerei.
Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată
Pentru a calcula cu cât timp înainte trebuie scoasă carnea din frigider, ca să ajungă la temperatura camerei, va fi necesar să facem distincția între diferitele bucăți de carne.
O bucată de carne de 200 de grame are nevoie de aproximativ două ore pentru a ajunge la 20 de grade. Dacă avem o coastă de vită, cu o grosime de 4 cm, va dura 4 ore. Pe de altă parte, pentru o bucată de carne, cu o grosime de 7 cm, va dura mai mult de 5 ore.
Un alt truc pentru o friptură suculentă este să nu gătim carnea prea mult. În acest fel exteriorul va fi crocant, iar carnea se va usca în interior și nu va mai fi suculentă.
Vrei să pregătești o friptură delicioasă, dar carnea este congelată. Pentru a dezgheța carnea mai rapid, poți apela la secretul știut doar de bucătari. Cu ajutorul acestui truc, poți dezgheța orice bucată de carne în doar 20 de minute.
Pentru a dezgheța carnea în doar 20 de minute, vei avea nevoie de un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională
Ia un vas și toarnă apă caldă în el. Adaugă zahăr (3 linguri la 1 litru de apă). Când zahărul este complet dizolvat în apă, pune bucata de carne congelată și las-o 15-20 de minute. În acest timp, carnea se va dezgheța complet.
Carnea nu își va pierde gustul și aroma, iar aceasta metodă previne apariția bacteriilor în timpul decongelării, prin urmare nu trebuie să-și faci griji.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu