Marius Budăi: ”Sunt discuții pentru o nouă creștere a salariului minim”. Asigurările pe care le dă ministrul Muncii

foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări cu privire la creșterea salariului minim. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, la Antena 3, că este o întrebare capcană să spună valoarea unui salariu decent. El consideră că este o ”imprudență” să dea o cifră. Acesta consideră că măsurile sociale implementate în special din inițiativa PSD au reprezentat o necesitate, nu un moft. ”Trebuie să avem echilibru între măsurile sociale și măsurile economice” subliniază Marius Budăi. ”Nu promovăm austeritatea sub nicio formă” a mai afirmat el, anticipând întrebarea despre tăierile de salarii. 

Întrebat când vom ajunge la o pensie minimă de 3.000 de lei, Marius Budăi răspunde că ”din păcate, a trebuit să stingem foarte multe incendii”. De asemenea, ministrul spune că ”trebuie să vedem” cum se va face diferențierea între pensionarii cu stagiu minim de cotizare și pensionarii care au muncit peste acest stagiu și iau aceeași pensie. El dă vina pe ”incendiile” aprinse în trecut, dat fiind și deficitul excesiv: ”Sunt foarte multe decizii și foarte multe măsurile pe care trebuie să le luăm”. 

Cu privire la cele două variante de creștere a salariului minim (până la 3500 de lei de la mijlocul lui 2023 sau până la 4000 de lei la începutul lui 2024), Marius Budăi răspunde: ”Din păcate, nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje clare fără a greși și o să mă feresc să fac acest lucru. La 1 ianuarie, anul acesta, a fost un salt mare, de 450 de lei. Avem și discuții cu partenerii sociali. (...) Trebuie să avem discuții clare și oneste cu mediul de afaceri pentru a nu dezechilibra ce avem bun acum”.  ”Studiem ambele variante și vedem, în a doua parte a anului” a mai declarat Marius Budăi, asigurând că ”sunt discuții pentru o nouă creștere a salariului minim fie la început de an, fie să vedem când... dar să avem o predictibilitate și pentru mediul de afaceri și ținând cont de evoluțiile și de puterea de cumpărare a celor care lucrează pe salariul minim”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel