Marius Geantă, resursele cu care România ar putea lupta împotriva Omicron: Măștile FFP2, mult mai puternice

Foto Pexels
Foto Pexels

Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovație în Medicină, a spus care e, în opinia sa, soluția cea mai potrivită pentru a lupta împotriva Omicron în acest moment.

Marius Geantă a explicat care ar fi resursele cu care România ar putea lupta împotriva Omicron. „Măşti + vaccin + testare. Aceasta este, dacă vreți, ecuația pe care o avem acum în faţa Omicron. Măștile FFP2 reprezintă o barieră fizică mult mai puternică. Acestea sunt mult mai puternice decât măștile medicale pe care le purtăm cu toții. Testarea devine şi ea foarte importantă şi aici așteptam să vedem acest sistem de implementare la medicul de familie şi în ambulator. (...) Testarea este importantă atât la persoanele nevaccinate, cât şi la persoanele vaccinate. Ştim că, dacă suntem vaccinați cu trei doze, protecţia oferită este consistentă, urcă spre 90%, dar asta nu ne protejează de a fi infectați şi de a transmite boala”, a spus acesta la Antena 3.

„arianta Omicron este diferită de tot ce am văzut până acum. Dacă ne imaginăm un fel de copac pe ramurile căruia se află celelalte variante, vom observa că toată coroana copacului este formată din Alfa, Beta Gama, Delta şi undeva din rădăcină pleacă pe o creangă varianta Omicron. Este complet diferită de toate celelalte şi cred că putem să ne gândim că varianta Omicron ar putea fi începutul sfârșitului pandemiei, cel puţin la nivel social.

Dacă varianta Omicron va infecta un număr important de persoane atât din cei vaccinaţi, cei nevaccinaţi şi cei trecuți prin boală, iar imunitatea care se va obține va fi la un nivel ridicat şi această imunitate va rezista şi viitoarelor variante ale virusului, am putea fi exact în acel scenariu al acelei imunități de turmă de care vorbeam de doi ani de zile”, a zis Marius Geantă.

Citește și: Bilanț coronavirus, 3 ianuarie 2021

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.813.056 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.741.871 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.756 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 131 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 58.814 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.01.2022 (10:00) – 03.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (9 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiș și Vaslui.

Dintre cele 18 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 la categoria de vârstă peste 80 ani.

15 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Dintre cei 18 pacienți decedați, 16 erau nevaccinați și 2 vaccinați. Cei 2 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse 60 și 69 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.478. Dintre acestea, 403 sunt internate la ATI. Dintre cei 403 pacienți internați la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 63 sunt minori, 56 fiind internați în secții și 7 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel