EXCLUSIV  Marius Lulea, fondator AUR, despre armata de bugetari. Unde sunt 60-70% din funcționari: ”Votanți angajați la stat”

Foto: DCNews
Foto: DCNews

Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a vorbit despre problema cu angajații de la stat și despre reforma administrativă.

„Noi figurăm în acte cu aproximativ 1.300.000 de angajați la stat, nu vreau să înțeleagă românii că toți acești angajați sunt puși politic, nu, există aproape 700-800 de mii de angajați la stat care sunt profesori, medici, polițiști, militari. În realitate pe zona politică sunt undeva între 500 și 600 de mii de persoane dar din care majoritatea lor 60-70% sunt în administrația locală, nu cea centrală.

Problema nu este la nivelul ministerelor, am mai dat doi secretari de stat afară și s-a rezolvat problema. 

Problema este că există sute de mii de angajați în primării care au o performanță foarte scăzută și în realitate ei sunt votanți angajați la stat care cu familiile lor vin și asigură un număr fix de votanți pentru cele două partide care astăzi se află la guvernare PSD și PNL.” a precizat Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, la interviurile DCNews.

Reforma administrativă, singura soluție pentru absorbția fondurilor europene

„Prima măsură pe care aș fi luat-o: unu, reducerea birocrației și doi, reducerea numărului de unități administrativ teritoriale, din trei mii și ceva, nu ar fi trebuit nicio comună să fie sub cinci mii de locuitori, ar fi rămas undeva puțin peste o mie.” a mai precizat Marius Lulea.

„Deci ca să înțeleg, în programul AUR aveți în vedere reforma administrativă?” a intervenit analistul politic, Bogdan Chirieac.

„Este prima măsură pe care va trebui să o luăm, pentru că fără această măsură nu vom putea nici să absorbim fondurile europene, nici să facem un stat adaptat secolului 21” a conchis Lulea.

Vezi interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel