Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme, unde au început audierile în dosarul legat de evacuarea sediului PRM din strada Emile Zola, acuzaţiile fiind nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi ultraj.
Potrivit lui Marinescu, un alt executor judecătoresc ar fi constatat în urmă cu două luni, tot în timpul unei încercări de evacuare, că în sediul din strada Emile Zola funcţionează pe lângă sediul PRM şi cabinetul de europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor, precum şi sediul editurii "Speranţa". Marinescu a spus că incidentul privind evacuarea sediului ar fi "coordonat de mafie" şi că cel care a cerut evacuarea trebuia să ceară ordonaţă preşedinţială în instanţă şi pentru evacuarea celorlalte entităţi existente în sediul, nu doar a PRM. Vicepreşedintele a precizat că a fost chemat în calitate de martor. El a spus că a depus o plângere împotriva celui care a cerut evacuarea PRM, informează Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmis miercuri, poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti. Mai mult, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".
Corpul de control al ministrului Justiţiei a primit o sesizare a Partidului România Mare şi va începe o verificare a legalităţii procedurii de evacuare a sediului central al PRM. "Toate hotărârile de ordonanţă preşedinţială sunt executorii încă de la prima instanţă. Aşa spune legea, care este foarte clară în acest sens. Acest gen de hotărâre este definitivă şi executorie, nefiind însă irevocabilă. Din acest motiv, ea poate fi atacată cu recurs şi a şi fost. Noi spunem doar că este executorie, am învestit-o cu titlul executoriu şi am apelat la forţa legii pentru a o pune în practică", a declarat avocatul Marin Petre, reprezentantul urmaşului inginerului Caranfil, Andrew George Caranfil.
În hotărârea judecătorească nr. 18831 pronunţată în şedinţă publică în 30 septembrie 2010 se arată că reprezentanţii reclamantului au solicitat instanţei să dispună pe calea ordonanţei preşedinţiale - o cale "de urgenţă" - evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola, având în vedere faptul că, deşi este proprietar, reclamantul nu a putut să intre în posesia bunului său "o perioadă foarte lungă de timp". Contractul de închiriere de către Partidul România Mare a sediului din strada Emile Zola a avut o perioadă de valabilitate de un an, iar titularul a fost doar PRM, care nu avea voie să subînchirieze ori schimbe destinaţia imobilului, susţin surse din conducerea RA-APPS, care administrează clădirea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu