Mark Gitenstein: Întâlnirea Obama-Băsescu va avea loc la "momentul potrivit"

Băsescu Obama
Băsescu Obama

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti lucrează la o întâlnire între preşedintele Traian Băsescu şi omologul său american, Barack Obama, a declarat, luni, ambasadorul Mark Gitenstein, care a apreciat că aceasta va avea loc "când va fi momentul potrivit".

"Treaba mea este să fac ca acest lucru să se întâmple. Sunt amândoi oameni ocupaţi, au agende încărcate şi când va fi momentul potrivit, va avea loc întâlnirea", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein într-o discuţie cu agenţiile de presă, prilejuită de celebrarea Zilei Independenţei Statelor Unite.

La observaţia că ar exista o nemulţumire la nivel înalt în legătură cu amânarea vizitei preşedintelui Băsescu la Washington, ambasadorul Mark Gitenstein a replicat că "este o nemulţumire de ambele părţi, dar nu am reuşit să o programăm (întâlnirea - n.r.)".

Întrebat când va fi momentul potrivit pentru întâlnirea între cei doi preşedinţi, ambasadorul Statelor Unite a răspuns: "Este o întrebare de 64 de mii de dolari (dificilă - n.r.). Nu ştiu răspunsul la această întrebare. Este singura întrebare la care nu ştiu răspunsul".

Pe de altă parte, întrebat dacă acordul privind amplasarea unui sistem de apărare antirachetă al SUA în România va fi semnat anul acesta (moment despre care s-a speculat că ar putea fi prilejul unei întâlniri la nivel înalt), ambasadorul Mark Gitenstein s-a arătat optimist, dar a reamintit că în cazul Poloniei documentul a fost semnat de secretarul de stat Hillary Clinton şi de şeful diplomaţiei de la Varşovia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel