Mark Voyger: Pe plan internațional, Ucraina câștigă. Pe plan intern, Rusia, până vom reuși să convingem poporul rus

Ucraina câștigă războiul din țara sa, potrivit unui expert.

Mark Voyger, de la Programul transatlantic de apărare și securitate de la Centrul pentru analiză europeană, a declarat, pentru Sky News, că „Ucraina câștigă războiul pe teren, din punct de vedere tactic, operațional, internațional, strategic”.

„Războiul informațional este cu siguranță critic. Din păcate, știți, Putin este încă la putere și câștigă războiul acasă. El recreează încet, dar sigur, sistemul sovietic - un sistem totalitar care interzice orice disidență și înăbușă accesul la informații libere. Așadar, pe plan internațional, Ucraina câștigă. Pe plan intern, Rusia câștigă, până în momentul în care vom reuși să pătrundem prin acest zid gros de minciuni și propagandă și să convingem poporul rus că el este rău chiar și pentru ruși", a explicat Mark Voyger.

„Dacă nu există o zonă de interdicție aeriană, dacă ne simțim reticenți în a o impune, putem face ceva în legătură cu o zonă de interdicție a navigației, dacă vreți, în Marea Neagră, pentru că Rusia a vizat navigația internațională", a mai spus acesta, conform sursei citate.

Citește și / Președintele Volodimir Zelenski: Avem informații că armata rusă și-a schimbat tactica. Curăță străzile și subsolurile de cadavre

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că încearcă să ascundă dovezile privind uciderea civililor în părțile din Ucraina pe care forțele rusești le controlează.

„Avem informații că armata rusă și-a schimbat tactica și că încearcă să curețe străzile și subsolurile de cadavrele oamenilor morți, ale ucrainenilor morți. Este vorba de eforturile lor de a ascunde dovezile, nimic mai mult. Dar nu vor reuși, pentru că au ucis o mulțime de oameni", a spus președintele Volodimir Zelenski într-un discurs video.

Comentariile președintelui ucrainean vin după ce au apărut fotografii și înregistrări video cu civili morți în Bucea.

Amintim că autoritățile din Ucraina au introdus starea de asediu în orașul Hostomel, situat la periferia Kievului. Măsura se va aplica timp de o săptămână, perioadă în care militarii vor curăța terenul de minele amplasate de ruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel