Mărturia unui preot din Maramureș blocat cu zeci de pelerini români în Israel

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mircea Lung, un preot din Maramureș care se află în Israel cu 57 de pelerini români, a vorbit despre ce se întâmplă în Țara Sfântă.

Mircea Lung, preot ortodox din Maramureș, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a vorbit din Israel, acolo unde se află alături de un grup de 57 de pelerini români.

Potrivit acestuia, pelerinii se află acolo de duminica trecută, iar mâine urmau să se întoarcă acasă.

„Este foarte multă armată pe străzi. Chiar de dimineață, de la ora 10, toate intrările erau verificate de soldați înarmați. Cu noi nu au avut treabă. Ca să ieșim din zona aceasta a Palestinei, am spus la control că suntem așteptați la aeroport și nu ne-au mai verificat.

Doamne ajută! Așteptăm autoritățile să ne ajute să putem să revenim cu pace și liniște acasă!“, a mărturisit preotul Mircea Lung la Antena 3 CNN.

Gruparea Hamas din Fâșia Gaza a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, sâmbătă dimineața. Sute de oameni au murit sau au fost răniți, iar teroriștii au reușit până la acest moment să captureze aproximativ 50 de cetățeni Israelieni, inclusiv ofițeri de rang înalt.

La rândul său, Israel a lansat în această după-amiază „Operațiunea Sabia de Fier”, în urma căreia 198 de palestinieni au murit și peste 1.600 au fost răniți.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Un nou tip de război cum nu s-a mai văzut. Excelența Sa Reuven Azar: Ce este diferit față de ce știam în materie de confruntări armate odată cu atacul din Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel