Mărturia unui transportator român din Franța. Spune că a fost oprit în trafic și i s-a dat foc la marfă, iar jandarmii stăteau și se uitau: Mi-au zis să-i las, că e mai bine pentru mine

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un transportator român din Franța a fost atacat de agricultorii furioși.

Transportatorii români au fost opriți în trafic în Franța, ca urmare a grevelor fermierilor, iar camioanele au fost vandalizate, a anunțat, luni seară, la Antena 3 CNN, Mihai Gâdea.

Unul din transportatorii care au avut de suferit ca urmare a evenimentelor din Franța, Viorel Doroftei, a intervenit telefonic la Sinteza Zilei și a mărturisit prin ce a trecut în momentul în care câteva zeci de agricultori furioși s-au năpustit asupra camionului său.

„Eu mă deplasam către descărcare. Am mers ce am mers pe o autostradă, care era liberă, iar la un moment dat s-a făcut deviație și ne-au băgat pe drumuri naționale și departamentare. După aproximativ un kilometru s-a întâmplat incidentul.

Transportam semințe de porumb, mă apropiam de un sens giratoriu, chiar lângă Garons și la un moment dat au sărit vreo 30 - 40 de oameni cu cagule. Au ieșit cu utilaje agricole, m-au oprit și au cerut actele. Le-am dat și după ce au văzut de unde erau semințele și care era destinația, au început să-mi deschidă remorca și până m-am dat eu jos din cabină și am ajuns în spatele camionului, ei deja răsturnau marfa din mașină. Au dat foc semințelor de porumb, exact în mijlocul sensului giratoriu“, a spus Viorel Doroftei.

„Ați simțit vreo clipă că viața dumneavoastră este în pericol?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Am simțit! Sigur că da! Când am văzut ce pot să facă, m-am urcat repede în camion. Au pus mâna pe mine, m-au bruscat, mi-au zis să stau de o parte, că va fi mai bine pentru mine, și să-i las să-și facă treaba. Apoi, unul dintre jandarmii care erau acolo mi-au zis să stau deoparte că e mai bine pentru mine“, a mărturisit bărbatul.

„Sub ochii jandarmeriei, practic, ei dădeau foc la sacii respectivi și autoritățile nu făceau nimic?“, a insistat Mihai Gâdea.

„Nimic! Nu au luat atitudine, nimic! Doar stăteau și se uitau!  Totul a durat cam o oră și jumătate, după care am fost îndrumat tot de către un jandarm să merg la sediu unde aș putea depune o plângere și unde aș putea să obțin și un proces verbal privitor la ce s-a întâmplat.“, a mai spus Viorel Doroftei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel