Mărturiile oamenilor din Plauru: Pârâie motoarele, iar când sunt aproape să cadă și mai tare se turează / Primarul spune că locuitorii cer strămutarea benevolă

Sursă - Google Maps
Sursă - Google Maps

Primarul localității Ceatalchioi a vorbit despre atacurile cu dronă care au loc de partea cealaltă a Dunării, în Ucraina.

Locuitorii din comuna tulceană Ceatalchioi spun că sunt îngroziți de dronele pe care Federația Rusă le lansează asupra infrastructurii portuare din Ucraina. În plus, unii dintre aceștia ar fi cerut să fie relocați benevol, potrivit primarului Tudor Cernegă.

„S-au găsit niște fragmente, se iau probe pentru a se stabili dacă e dronă, când a avut loc explozia. Locația în care au fost găsite resturile este mai sus de Plauru, într-o zonă greu accesibilă“, a precizat primarul la Antena 3 CNN.

Localnicii din comuna Cetalchioi trăiesc cu teamă cu astfel de drone ar putea să cadă peste casele lor.

„S-a zguduit patul, absolut tot s-a zguduit foarte tare. Am auzit totul“, a spus o femeie.

„Pârâie motoarele alea foarte tare, iar când sunt aproape să cadă și mai tare se turează. Când a dat în silozul ăla au sărit fragmente de azotat numai pe maul nostru“, a spus un alt localnic.

Primarul din Ceatalchioi, Tudor Cernegă, a spus că va discuta cu cetățenii, iar cei care vor dori să plece din zonă vor fi relocați.

„Oamenii chiar sunt panicați. Am s discut cu fiecare în parte, iar domnul ministru m-a asigurat că vom găsi posibilitatea pentru a strămuta benevol în aceleași condiții ca și cei din Ucraina“, a spus Tudor Cernegă.

CITEȘTE ȘI        -        Rusia, nou atac cu drone la granița României / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel