Află în articol care este sortimentul de măr cu cei mai mulți antioxidanți.
Red Love, așa se numește mărul care are sute de beneficii pentru sănătate. Soiul este cultivat într-un singur loc din România, în județul Alba, și ajută la creșterea imunității. Mai mult, un singur măr are un conținut de antioxidanți de 10 până la 25 de ori mai mare decât orice alt tip de măr.
"Substanța care predomină în măr și care înroșește pulpa se găsește natural în fructele de pădure, ceea ce dă și gustul acestui fruct puțin în'epător, cu aromă de fructe de pădure", a declarat un fermier la Realitatea Plus.
Potrivit nutriționiștilor, merele Red Love au o rezistență sporită la boli, astfel că producătorii nu trebuie să folosească pesticide. Mărul este bogat în fibre, proteine și are un conținut foarte redus de zaharuri.
"Cultivăm acest soi pe o suprafață de două hectare. producția estimată la hectar variază în funcție de condițiile climatice, între 20 și 40 de tone la hectar. Poate produce 13 kg pe pom. Sunt foarte bune, sunt foarte gustoase", a spus un alt fermier.
"Am mâncat, sunt foarte bune, mere foarte gustoase. Este foarte bun la diabetici și are antioxidanți foarte mulți", a spus un bărbat.
Plăcinta cu mere, preparată după această rețetă, este atât de gustoasă încât se topește în gură. În plus, se prepară repede.
O aromă incredibilă va umple toată bucătăria și vei fi nerăbdător să te bucuri de o felie de plăcintă, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Această rețetă poate fi preparată zilnic, deoarece toate ingredientele sunt mereu la îndemână.
Ingrediente:
mere (de preferință acre) - 500-600 grame,
zahăr - 160 de grame,
făină - 160 de grame,
ouă - 4 bucăți,
praf de sare.
Spălați și tăiați merele în felii. Bateți bine ouăle cu zahărul și cu un praf de sare. Cerneți făina în amestecul de ouă și zahăr și amestecați ușor cu o spatulă de jos în sus. Trebuie să lucrați cu atenție pentru ca aluatul să-ți rămână aerat și ușor.
Ungeți o formă de copt cu unei și stropiți-o apoi cu făină. Se toarnă ½ parte din aluat, apoi se pune o parte din merele tăiate felii. Deasupra merelor se toarnă restul aluatului și se așează merele rămase.
Dacă tăiați merele în cuburi, le puteți adăuga în aluat, amestecați ușor și apoi puneți întreaga masă într-o tavă de copt. Coaceți 25-30 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Dacă v-ați plictisit de tradiționala plăcintă cu mere, încercați această rețetă. Vorbim despre un tort cu pere și nuci, foarte ușor de preparat. Prezența fructelor va da o notă crocantă desertului, făcându-l irezistibil.
Ingredientele pentru aluat:
200 grame de făină,
½ plic de praf de copt,
100 grame de zahăr,
50 grame de miere,
100 ulei de semințe de floarea soarelui,
50 grame de lapte,
2 ouă.
Pentru umplutură aveți nevoie de:
100 grame nuci,
3 pere.
Pentru decor:
zahăr pudră.
Modul de preparare:
În primul rând, tocați nucile cu un cuțit. Scoateți miezul, curățați și tăiați perele în bucăți mici. Lăsați cele două ingrediente deoparte. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News