Mărul din comerț, cel mai nociv fruct. Cartoful, cea mai toxică legumă

Mărul din comerț sau cartoful poate reprezenta un pericol adevărat pentru sănătatea ta. Iată explicațiile specialiștilor.

Rezultatele unor teste efectuate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că o persoană care consumă legume sau fructe poate ingera până la zece pesticide diferite, scrie click.ro. Strugurii, roşiile şi lămâile conţin între două şi şapte pesticide diferite.

"Nu ai cum să faci producţie convenabilă, adică să obţii recoltă timpurie, cu aspect comercial, dacă nu ajuţi cu fertilizatori, cu diverse substanţe, cu fungicide şi pesticide. Ele trebuie folosite însă cu simţ de răspundere", susţine Ionel Vâlcu, legumicultor din Buzău, potrivit click.ro.

Conform studiului ANSVSA, mărul este cel mai nociv fruct, întrucât cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostrele testate, iar cartoful este leguma cea mai toxică. 

Alte cauze al toxicității cartofului

"Dacă tuberculii sunt lăsaţi la soare, se înverzesc, acumulează solanină, o substanţă toxică, devin amari şi otrăvitori. De aceea, cartofii trebuie feriţi de soare şi păstraţi în beciuri pentru a se elimina eventualele acumulări de solanină", spune legumicultorul.

Cartoful poate acumula şi substanţe chimice prin tratamentele de combatere a bolilor şi dăunătorilor, dar şi prin cele aplicate direct la nivelul tuberculilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel