Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Oțetul este un ingredient care poate face minuni în bucătăria ta, mai ales când vine vorba despre delicioșii cozonaci. Iată de ce ar trebui să-l adaugi în aluat.
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac iese mai pufos dacă adaugi în compoziție o lingură de oțet.
Iată și o rețetă de cozonac, perfect pentru Crăciun:
REȚETĂ DE COZONAC
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de făina
- 5 ouă
- 300g de zahăr
- jumătate de pachet de unt (80% grăsime)
- 5 linguri de ulei
- 200 ml lapte
- 400g de nucă
- 4 linguri de cacao
- coaja de la o lămâie
- 2 portocale
- 1 fiolă de esență de rom
- drojdie crudă 42g
- zahăr vanilat praf
Vezi și: Ciorbă de cartofi. Rețeta de post savuroasă și rapidă
Cum se prepară
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Se separă albuşurile, se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă cu nuca şi cacaoa pentru umplutură.
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Pentru aluat se pune drojdia cu laptele călduţ şi două linguri de zahăr să dospească într-un crater făcut în făină.
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Când "fierbe" drojdia, se adaugă gălbenuşurile și restul de zahăr, aromele, puţină sare, uleiul şi untul topit călduţ şi se amestecă până se încorporează toată făina şi se obţine un aluat elastic, nu foarte îndesat.
Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Se acoperă ligheanul cu folie şi se lasă aluatul la cald o oră. Cu mâinile unse cu ulei se împarte în patru, formându-se sfere.
Vezi și: De ce să freci carnea de găină cu zahăr, înainte de-a o fierbe. Trucul genial din bucătărie
De ce să călești orezul în unt, înainte de-al fierbe. Trucul cu rezultate fabuloase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News