Masa de Crăciun. Lebăr de casă, rețeta tradițională. Mai sunt doar câteva zile până ce familia și cei dragi se vor strânge în jurul mesei de Crăciun. Dintre bunătățile pe care le vor avea în fața ochilor nu are cum să lipsească lebărul. Iată cum trebuie preparat.
Ingrediente
1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
Vezi și: Masa de Crăciun. Cozonac moldovenesc. Rețeta originală cu nucă
Masa de Crăciun. Lebăr de casă, rețeta tradițională. Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru, scrie retete.unica.ro.
Masa de Crăciun. Lebăr de casă, rețeta tradițională. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pasta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.
Masa de Crăciun. Lebăr de casă, rețeta tradițională. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi, pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.
Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari
Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu