Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri găzduieşte joi a treia ediţie a evenimentului ''Ziua Carierei Feroviare''.
Cea de-a treia ediţie a evenimentului Ziua Carierei Feroviare dedicată studenţilor/masteranzilor FCFDP - UTCB va avea loc joi la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, sub sloganul "Împreună formăm noua generaţie de ingineri feroviari" .
Evenimentul este organizat de Carieră Feroviară în România (CFiR) şi Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare şi al Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România, transmite Agerpres.
"Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, Carieră Feroviară în România împreună cu câteva companii, instituţii şi asociaţii din domeniu se va muta în data de 15 februarie în băncile Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri - UTCB în cadrul 'Zilei Carierei Feroviare dedicate studenţilor/masteranzilor CFDP'. Cu această ocazie, instituţiile din acest domeniu, companiile şi studenţii/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătăţit la procesul de învăţare, dar şi pentru ca studenţii acestei facultăţi să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate", precizează organizatorii.
"Ziua Carierei Feroviare" va începe cu o dezbatere/masă rotundă în cadrul căreia participanții vor explora diferite aspecte legate de învățarea în domeniul feroviar în comparație cu cerințele pieței muncii. Discuțiile vor acoperi subiecte precum metodele și tehnologiile de învățare utilizate în mediul academic versus nevoile practice din industrie, modalități de îmbunătățire a procesului de învățare, precum și soluții colaborative între companiile feroviare și instituțiile de învățământ pentru a atrage mai mulți tineri către programele de studii cu profil feroviar și pentru a ghida studenții și masteranzii către oportunitățile de carieră din acest domeniu.
La această dezbatere, sunt așteptați să participe reprezentanți ai facultății, inclusiv profesori și studenți, dar și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, asociațiilor studențești, sindicatelor și companiilor, atât din sectorul public, cât și din cel privat, implicate în industria feroviară. Această diversitate de participanți va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra problemelor și oportunităților din domeniul feroviar și va facilita discuții constructive și soluții viabile pentru îmbunătățirea educației și a pregătirii profesionale în acest sector.
"Vor încerca astfel să găsească cele mai bune soluţii pentru a adapta procesul de învăţare la cerinţele şi tehnologiile actuale din câmpul muncii reprezentanţi ai Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri - UTCB, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România - AIFR, Asociaţiei Industriei Feroviare - AIF, CNCF CFR SA, STB SA, AFER, Institutului de Studii şi Proiectări Căi Ferate (ISPCF), Strabag, DB Engineering & Consulting, Egis România, TPF Inginerie, PORR, Telecomunicaţii CFR, CENAFER, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă - FML, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTR) sau Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR)", se menţionează în comunicatul transmis de organizatori.
În partea a doua a evenimentului, studenţii şi masteranzii Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România şi ce oferte există pentru a-şi dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu