Tudor Ciuhodaru atrage atenţia asupra pericolului la care se expun mulţi dintre noi în această perioadă în care purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise dar şi în transportul în comun.
În această perioadă în care purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun mulţi dintre români - împinşi de faptul că acestea sunt, în continuare, prea scumpe pentru buzunarul lor - folosesc la nesfârşit aceeaşi mască. Din mască de unică folosinţă, aceasta a ajuns un fel de accesoriu de zi cu zi: omul o ţine în buzunarul de la spate sau agăţată de oglinda maşinii, o pune la gură când intră într-un magazin după care o bagă din nou în buzunar.
De aici tot felul de probleme, după cum ne-a explicat Tudor Ciuhodaru cel care atrage atenţia că, în plus, nici nu se mai pune problema ca o mască purtată zile la rând să ne mai apere de vreun virus.
"E cel puţin o dramă dermatologică. Vă daţi seama, sunt adevărate colonii bacteriene acolo care au efecte grave mai ales pe pielea sensibilă. Vorbim mai ales despre copii. Se poate ajunge la eczeme, furuncule, tot felul de infecţii la nivelul pielii. În plus, colcăie bacteriile acolo, deci ne putem trezi cu rinite alergice, declanşarea crizei de astm. Apoi ele sunt îmbibate de praf, iar tu tragi tot acest praf în plămâni, deci poţi ajunge în timp la forme severe de bronhopneumopatie obstructiva cronica. E ca şi cum ai purta praful saharian pe faţă.
Nici măcar nu mai scapi de covid.... utilizarea la nesfârşit, doar de decor sau pentru că aşa vor autorităţile, fără a se respecta norma de bază că ea trebuie ţinută câteva ore, după care trebuie aruncată, vă predispune unui risc infecţios în primul rând la nivel tegumentar, dermatite, dar şi infecţii la nivelul plămânilor, al căilor respiratorii, risc alergic şi, în mod cert, scopul pentru care o purtaţi nu este atins", a explicat, pentru cititorii DC News, Tudor Ciuhodaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu