Există o mască care filtrează 99% dintre particulele nocive, are o durată de viață de peste 10 ani și a cărei proiectare a început înainte de pandemia de Covid-19.
Publicitate
După focarul SARS din Toronto, în 2003, guvernul a prezentat modalitățile de îmbunătățire a măștii N95-ului. „Octo Respirator Mask” sau ORM pare-se că rezolvă cele mai multe probleme.
La acea vreme, guvernul Statelor Unite a emis un raport în care susținea că măștile trebuiau reproiectate pentru viitoarele epidemii, citând 28 de moduri. Tobias Franoszek și Natasha Duwin au lucrat la realizarea „măștii perfecte”.
Masca ORM este concepută pentru refolosire și poate fi sterilizată prin fierbere. Filtrul antimicrobian din interior este, de asemenea, reutilizabil. În perioadele dintre epidemii, aceasta poate fi depozitată în siguranță pe un raft timp de 10 ani, fără a se degrada. Filtrează 99% din particule dăunătoare, depășind pragul de 95% necesar pentru măștile N95, potrivit Fast Company.
Noua mască este realizată din silicon moale, ceea ce o face mult mai confortabilă. Un filtru plisat crește fluxul de aer, ceea ce îl face mai respirabil, protejând în același timp atât purtătorul, cât și oamenii din jur. În total, masca are 26 din cele 28 de recomandări din raportul guvernului, iar compania intenționează să le bifeze și pe celelalte două.
La începutul anului 2020, compania plănuise să termine proiectarea și să înceapă vânzarea acesteia prin distribuitori. Pe măsură ce noul coronavirus s-a răspândit, compania s-a grăbit să scoată masca ORM pe piață.
„Ne-am uitat unul la altul și am fost ca, Doamne, avem în mâinile noastre acest lucru care poate ajuta oamenii cu adevărat”, a spus unul dintre realizatori.
The reusable Octo Safety Device is designed to outperform the N95 - I am encouraged by all the innovation caused by the pandemic. When we work together for a common good we are exponentially better!
— Joe Boutte (@joeboutte) August 25, 2020
#stongertogether https://t.co/eNTjZECxy9 pic.twitter.com/qPav1dRzQ8
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu