Masca de față cu castraveți te va ajuta să lupți împotriva coșurilor și a punctelor negre, datorită unui amestec de ingrediente purificatoare și liniștitoare.
În special, cei cu ten gras sau mixt sunt predispuși la coșuri, puncte negre și mici inflamații locale. În aceste situații este foarte important să aveți grijă de piele în fiecare zi și să o mențineți curată și sănătoasă, pentru a evita acumularea de sebum și impurități care stau și la baza acneei și a dermatitei.
Pentru îngrijirea pielii feței puteți folosi produse cosmetice naturale, bogate în ingrediente active, care ajută la menținerea echilibrului hidrolipidic al epidermei. În plus, este recomandat să faceți tratamente de purificare care pot elimina celulele moarte și impuritățile, permițând pielii să respire și să se regenereze. Unul dintre cele mai eficiente elemente din natură este castravetele.
Castravetele este o legumă bogată în apă, vitamine și minerale și, mai presus de toate, are proprietăți de reglare a sebumului și de purificare a pielii. Acesta este motivul pentru care utilizarea sa este potrivită în special pentru cei care suferă de coșuri și puncte negre. Castravetele este foarte util și ca calmant, fiind un aliat excelent pentru cei care au ochi umflați și cearcăne. Pe scurt, castravetele este un ingredient esențial pentru a menține pielea sănătoasă și curată o lungă perioadă de timp.
Mâinile tale sunt sunt uscate și crăpate? Iată remediile naturale, care îți sunt de ajutor
Pentru a face o masca de castravete vom folosi și alte ingrediente utile pentru a proteja, hidrata, calma și purifica pielea.
Mai exact veți avea nevoie de: iaurt integral, miere, ulei esențial de lămâie, ulei esențial de arbore de ceai și ulei de gălbenele, scrie viversano.net.
Castravete îmbunătățește microcirculația locală și are un important efect calmant împotriva iritațiilor mici ale pielii. Iaurtul este capabil de hrănire și hidratare profundă. Mierea are acțiune protectoare și emolientă împotriva agresiunilor externe. Uleiul de gălbenele îndeplinește o importantă funcție de calmare, cicatrizare și anti-înroșire. Uleiul esențial de lămâie este un excelent dezinfectant al pielii și este capabil să o mențină sănătoasă și curată pentru o lungă perioadă de timp. Ulei esențial de arbore de ceai este un excelent antibacterian, antiseptic și antifungic, deosebit de util pentru cei cu ten gras și predispus la acnee.
Cum se face masca: luați aproximativ 20 de grame de castraveți și, după ce l-ați curățat și uscat bine, dați-i printr-un blender. Turnați castravetele tocat într-un bol de sticlă curat și uscat și adăugați iaurtul natural. Amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.
În acest moment, adăugați mierea și uleiul de gălbenele, continuând să amestecați. La final, pune picăturile de ulei esențial de lămâie și de ulei esențial de arbore de ceai. Masca ta de frumusețe cu castraveți este gata de utilizare.
Cum să păstrezi masca de castraveți: acest tratament de înfrumusețare este preparat din ingrediente proaspete, care sunt perisabile în timp. În special, castravetele și iaurtul.
Pentru a beneficia de proprietățile extraordinare ale acestei măști de față cu castraveți, vă recomandăm să o pregătiți atunci când intenționați să o aplicați pe față. Dozele indicate în rețetă sunt pentru o singură aplicare. În cazul în care rămâne încă puțin produs, îl puteți pune la frigider, într-un recipient de sticlă uscat, curat și ermetic, dar trebuie să folosiți masca de castraveți rămasă în maxim două zile.
Cum se folosește masca de față cu castraveți Masca de față cu castraveți este un remediu natural foarte util mai ales pentru cei cu ten gras și predispus la acnee. Masca trebuie să fie distribuită uniform pe toată fața, evitând zona delicată a conturului ochilor.
Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute și apoi se îndepărtează cu ajutorul unui burete umed și apă caldă.
Imediat trebuie să aplicați o creă hidratantă potrivita tipului tău de piele. Este important să faceți acest tratament cel puțin o dată pe săptămână. Vă reamintim că uleiul esențial de lămâie este fotosensibil, așa că vă sfătuim să nu vă expuneți la soare, timp de cel puțin 12 ore după ce ați folosit această mască pe piele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News