Puteți face chiar acasă o mască super eficientă, care șterge ridurile, petele și cearcănele de sub ochi. Aplicați masca o dată la două zile, iar efectul va fi foarte vizibil!
Pentru aceasta amestecați o lingură de unt moale cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă bine cele două ingrediente.
Există două moduri de aplicare ale acestei măști. Fie înmuiați un tampon de bumbac în mască și aplicați-l pe ochi, fie întindeți un strat gros de masca în jurul ochilor. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți.
Aplicați această masca de unt și pătrunjel, în mod regulat, pentru ca efectul să fie stabil.
Fă-ți părul să strălucească cu ajutorul uleiurilor de cocos și migdale, al uleiurilor esențiale și al semințelor de in. Iată rețeta unui balsam natural de păr, care poate preveni vârfurile despicate, înmoaie și hidratează podoaba capilară.
De câte ori ne-am spălat părul cu un șampon delicat și natural, însă părul este greu de pieptănat, tinde să facă noduri și să se rupă?
În aceste cazuri, este necesar să se recurgă la produse care au o acțiune emolientă, pentru a rezolva această problemă. Se recomandă folosirea unui balsam imediat după spălarea părului, dată, mai ales dacă supunem părul la tratamente chimice, vopsit, decolorat sau dacă folosim fixative, spume și alte produse agresive.
Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul
Dacă observăm că părul nostru este uscat și cu vârfuri despicate, putem face acasă un balsam de catifelare, care poate vindeca firul.
Ingrediente pentru o doză de produs:
semințe de in - 40 grame,
ulei de cocos - 1 lingură,
ulei de migdale dulci -1 lingură,
ulei esențial de rozmarin - 5 picături,
ulei esențial de lămâie - 5 picături.
o lingură de lemn, un bol de sticlă, cratiță și sită mică.
Într-o cratiță plină cu apă se pun semințele de in și se lasă câteva minute la macerat pentru a le hidrata. Aprinde aragazul și fierbeți apa cu semințele de in, circa 6-7 minute.
Folosind o sită deasă, strecoară semințele de in. Pun gelul format într-un vas de sticlă și adaugă mierea, uleiul de cocos și uleiul de migdale dulci.
Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn până obții un amestec omogen. Adaugă și uleiurile esențiale de lămâie și rozmarin. Rețeta ta de balsam de păr este gata.
Balsamul de păr trebuie preparat și utilizat pe loc. Prezenta gelului de in va face ca produsul să reziste câteva zile, apoi se va deteriora. Dacă ți-a mai rămas ceva balsam, îți recomandăm să-l păstrezi într-un borcan de sticlă cu capac în frigider. În trei zile, folosește-l din nou.
Dacă, odată cu deschiderea sticlei, simți un miros urât, înseamnă că produsul s-a contaminat și nu mai poate fi folosit. Cantitățile indicate în rețetă sunt pentru o doză, dar bineînțeles că depinde foarte mult de lungimea părului și de cantitatea pe care o folosești, în mod normal, ca balsam.
Acest balsam de păr poate fi folosit în două moduri: se poate aplica o doza mică doar pe vârfuri sau cel mult pe lungime părului curat. Lăsați-l să acționeze câteva minute și apoi clătiți bine pentru a îndepărta orice reziduu de produs. Puteți repeta acest mod de utilizare de fiecare dată când vă spălați părul.
Ai părul fin și fragil? Îi poți reda puterea și volumul cu două măști, făcute în bucătărie
De asemenea, puteți folosi balsamul ca o mască înainte de a vă spăla părul. În acest caz, vă sfătuim să distribuiți produsul uniform pe scalp și pe toată lungimea părului și să-l lăsați să acționeze o jumătate de oră. Apoi continuați cu spălarea normală. Puteți utiliza balsamul de păr ca mască o dată pe săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu