Masha, ursoaica salvată din Ucraina, a murit

Facebook Bear Sanctuary
Facebook Bear Sanctuary

Masha, ursoaica salvată din Ucraina şi adusă la sanctuarul de la Zărneşti, a murit. 

"Masha a plecat...Am crezut că iubirea este suficientă, dar nu a fost! Cât de nedrept...De ce doar câteva zile de libertate? Aveai o viață întreagă înainte frumoasă #Masha. Până și soarele s-a bucurat că ai ajuns în sanctuarul din Zărnești! Mai știi?

Nu ai apucat să te bucuri deplin de pădure, nu ai apucat să simți îndeajuns că oamenii pot fi și buni! Oare nu ai mai avut putere să lupți? Pentru cei care te-au iubit și și-au dorit pentru tine măcar câțiva ani de fericire durerea este acum imensa.

Aleargă liniștită în pădurea veșnică, frumoasă #Masha. Acolo sunt urșii noștri dragi care îți vor fi prieteni și nimeni, niciodată, nu o să te mai închidă, nu o să mai fi legată cu lanțul și nu va trebui să faci pe clovnul. Sperăm doar că, în puținul timp petrecut în sanctuarul AMP Libearty, ai simțit iubirea noastră.

Îi mulțumim noi, în locul tău, și lui Lionel De Lange , cel care te-a luat de la circ, care a făcut aproape imposibilul să te scoată dintr-o țară bombardată și te-a adus în sanctuar.

Ești liberă #Masha! Pentru totdeauna", au scris cei de la Bear Sanctuary pe Facebook. 

CE, avertisment pentru România să respecte Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor în OUG 81/2021

'FPAM salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrimite Legea privind adoptarea OUG 81/2021 în Parlament pentru reexaminare, în vederea modificării articolelor care se referă la uciderea urșilor în extravilan așa cum prevedea proiectul de lege. Pe de altă parte, FPAM salută poziția Comisiei Europene. CE a dat curs sesizării FPAM, cu privire la OUG 81/2021 care încalcă Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor. 

Pe data de 8 decembrie 2021, conform răspunsului primit de la Comisia Europeană (n.red. îl puteți citi AICI), CE a discutat cu autoritățile române și le-a transmis că OUG 81/2021 trebuie să țină cont de Directiva amintită. În caz contrar, România va suporta proceduri de infringement.

În vara anului trecut, FPAM împreună cu Fundația Brigitte Bardot, prin intermediul DC News, a atașat o scrisoare deschisă președintelui Iohannis prin care se atrăgea atenția că se încalcă Directiva 92/43/CEE. Mai mult, Comisia Europeană a subliniat, în răspunsul primit, faptul că ursul brun este specie protejată.', transmite senatorul Marius Marinescu, preşedintele fondator al FPAM și autor al Legii de protecție a animalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel