Maşina pe care şi-o doreşte Ion Ţiriac. "Sunt multe pe piaţă, dar nu e ăla care-mi trebuie"

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ion Ţiriac este, poate, cel mai cunoscut colecţionar de maşini din România. Există, însă, un model pe care miliardarul nu a reuşit încă să pună mâna. 

”Din păcate și din nefericire am acest 'drive', sau, cum se zice, mă împinge dracul în față... În următoarele două-trei luni aștept patru bucăți. Va veni în sfârșit acel Project Zero de la Mercedes, după 5 ani. Apoi 3 Ferrari noi, Purosangue, 812 Superfast și Daytona.

Aș mai vrea un DB5, exact pe ăla al lui James Bond dacă se poate. Sunt multe pe piață, cu niște prețuri exorbitante, dar nu e ăla care-mi trebuie”, a spus Ion Țiriac, la Antena 1.

DB5, celebru din 1964 

Aston Martin DB5 este un automobil de lux și de performanță produs de Aston Martin, o marcă britanică de automobile de înaltă calitate. DB5 a fost lansat inițial în anul 1963 și a devenit cunoscut în special pentru aparițiile sale în filmele James Bond, începând cu "Goldfinger" din 1964.

DB5 a fost proiectat de caroseristul italian Carrozzeria Touring Superleggera și a fost considerat unul dintre cele mai frumoase și elegante automobile create vreodată. Acest model a fost construit într-o serie limitată și a fost succesorul modelului Aston Martin DB4.

Una dintre caracteristicile sale distinctive este designul său clasic și liniile fluide ale caroseriei. DB5 dispune de o grilă frontală iconică, faruri duble rotunde și o linie elegantă a acoperișului.

În ceea ce privește performanța, DB5 era propulsat de un motor cu șase cilindri în linie și o capacitate de 4.0 litri, care dezvolta aproximativ 282 de cai putere. Acesta era echipat cu o transmisie manuală cu cinci trepte și atingea o viteză maximă de aproximativ 230 km/h.

Interiorul DB5 era finisat cu materiale de înaltă calitate, precum piele și lemn, oferind un sentiment de lux și rafinament. Printre dotările sale opționale se numărau aerul condiționat și un sistem audio de înaltă performanță pentru acea perioadă.

Datorită popularității sale în filmele James Bond, Aston Martin DB5 a devenit un simbol al eleganței și exclusivității. A fost reprodus în mai multe variante de modele și ediții speciale de-a lungul anilor, menținându-și statutul de automobil clasic și dorit de colecționari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel