Mașinile cu propulsie electrică şi masa de peste 5 tone, exceptate de la plata taxelor şi obţinerea autorizaţiilor de circulaţie în București

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, vor fi exceptate de la plata taxelor şi de la obţinerea autorizaţiilor de circulaţie în Bucureşti.

O hotărâre în acest sens, iniţiată de viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL), a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Conform referatului de aprobare, dinamica dezvoltării imobiliare din Capitală impune o atentă supraveghere a traficului autovehiculelor a căror masă maximă depăşeşte cinci tone.

Totodată, este vizată încurajarea folosirii unor autovehicule nepoluante. Astfel, Direcţia Transporturi propune modificarea hotărârii de Consiliu General 134/2004, în sensul exceptării de la plata taxelor şi de la obţinerea autorizaţiilor de circulaţie a autovehiculelor ce depăşesc cinci tone, care au propulsie electrică. O altă prevedere vizează extinderea atribuţiilor de control către Poliţiile Locale de sector şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a înlesni eforturile depuse de către Brigada Rutieră.

Conform hotărârii, pentru a beneficia de dreptul de circulaţie fără autorizaţie pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti, posesorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, au obligaţia de a solicita de la Direcţia Transporturi - Serviciul Autorizări Auto emiterea avizului de circulaţie. Cererea pentru emiterea avizului va fi însoţită de certificatul de înmatriculare şi de cartea de identitate a autovehiculului pentru care solicită avizul. Avizul va avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii.

De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 4.000 la 5.000 de lei următoarele fapte: - conducerea unui autovehicul în zonele de restricţie, fără a poseda autorizaţia de circulaţie, sau cu autorizaţie nevalabilă pentru perioada de timp, intervalul ora, tonajul, zona, traseul sau categoria respectivă;

- Conducerea unui autovehicul a cărui masă totală cântărită depăşeşte masa totală maximă autorizată; - refuzul conducătorului auto de a supune autovehiculul operaţiunilor de cântărire solicitate de agenţii constatatori. În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat de trei ori în interval de un an, se aplică deţinătorului, complementar, sancţiunea pierderii dreptului de a circula cu acesta în zonele restricţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel