Masive bulversări pe piață. Marii retaileri cer modificarea legii

Codul Economic
Codul Economic

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România cer revizuirea legii 150/2016. Ei susțin că această lege nu aduce nimic bun nimărui. Poate riscul de infringement şi apariţia altor vulnerabilităţi legale. Totodară, AMRCR susține că legea 150/2016 a produs ”masive bulversări pe piață”

"Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România a luat notă de declaraţiile Ministrului Agriculturii referitoare la atenţionarea Comisiei Europene privind riscul de infringement în cazul Legii 150/ 2016. În legătură cu opţiunile enunţate de domnul ministru privind continuarea procesului legislativ, considerăm că esenţială este respectarea legalităţii şi nu tertipuri tactice fără finalitate. În timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Legii 321/2009 am semnalat autorităţilor competente problemele pe care le poate genera adoptarea unor amendamente vădit nefundamentate, menite să creeze, cu orice preţ, doar false aşteptări. Credem că întreaga Lege 150/2016 trebuie revizuită cât mai repede pentru că, aşa cum am anticipat, nu a adus nimic bun nimănui şi, pe lângă riscul de infringement şi apariţia altor vulnerabilităţi legale, a produs şi masive bulversări în piaţă", a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

George Bădescu a afirmat că vrea să colaboreze cu instituțiile statului și organizațiile profesionale pentru a elabora o lege corectă în domeniul comercializării produselor alimentare, în beneficiul general al operatorilor economici, având ca obiective susţinerea şi promovarea producătorilor locali şi a produselor româneşti, în condiţiile economiei libere de piaţă şi, mai ales, în folosul consumatorilor. România riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel